Vind een opleiding

Opleidingen - Astrologie ascendant

Wat is Astrologie ascendant ?

Ascendant (Asc): incarnatie

De Ascendant (Asc), of de cusp (het 'pootje') van het eerste huis, is een heel persoonlijk punt in de horoscoop en is minstens even belangrijk als de Zon en de Maan. De ascendant valt in de graad van het dierenriemteken dat op het moment van de geboorte opkwam aan de oostelijke horizon. Deze graad verandert gemiddeld om de vier minuten, zodat er gemiddeld om de twee uur een nieuw teken aan de horizon rijst (een teken beslaat dertig graden).

Bepaalde tekens rijzen sneller dan andere, afhankelijk van hoe dicht we ons bij de noord- of zuidpool bevinden. Op het noordelijk halfrond komen Waterman, Vissen, Ram en Stier snel op, op het zuidelijk halfrond de tegenoverliggende tekens Leeuw, Maagd, Weegschaal en Schorpioen; dit wordt veroorzaakt door de hoek waarin de Aarde om haar as roteert.

De graad van de Ascendant hangt af van de feitelijke geboorteplaats - meer in het bijzonder van de breedtegraad van de geboorteplaats, terwijl de Midhemel afhangt van de lengtegraad. Aangezien de Ascendant gerelateerd is aan de rotatie van de Aarde om haar as - en niets met de planeten te maken heeft - beschrijft deze hoe het karakter (planetaire invloeden) op een praktische manier wordt gemanifesteerd op Aarde.

De ascendant specificeert het levenspad of de feitelijke rol van de persoonlijkheid op Aarde. Of anders gezegd, de Ascendant symboliseert de stoffelijke manifestatie van het persoonlijk lot in aardse aangelegenheden. Als zodanig is het het vitaalste punt in de horoscoop en houdt nauw verband met de ervaring van de geboorte en de gezondheid van het fysieke lichaam. Terwijl de Zon onze bewuste identiteit representeert en de Maan ons onbewuste geconditioneerde emotionele gedrag, beschrijft de Ascendant het personage (of de persona) dat we in het grote levenstoneelstuk op de planken zetten.

 

meer over astrologie

Overzicht cursussen Astrologie ascendant


Doelgroep: iedereen..

Bedrijf: Centrum voor Afstandsonderwijs     Duur: 6-9 mnd     Richtprijs: €229.00     

Astrologie is een erg boeiende en complexe wetenschap. Het heelal en de sterrenkunde houdt mensen al eeuwenlang geboeid. Het is bovendien een fijne manier om je te verdiepen in het wel en wee van de mensen rond jou. Astrologie maakt onverklaarbare zaken berekenbaar en herkenbaar! Astrologie geeft heel wat inzich..
Meer info

Doelgroep: U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deze cursus te kunnen volgen...

Bedrijf: Laudius     Duur: 9 maanden     Richtprijs: €269    

Astrologie gaat uit van het idee dat alles in het universum met elkaar samenhangt. Wat heeft de stand van de sterren te maken met wat er op aarde gebeurd? Met de erkende cursus leer je de geheimen van de Astrologie kennen. Je leert jezelf en anderen beter kennen, je verdiept je in de horoschoop en je maakt kennis me..
Meer info

Doelgroep: U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deze cursus te kunnen volgen...

Bedrijf: Laudius     Duur: 7 maanden     Richtprijs: €319    

Ben je veel met het milieu bezig? Ben je nieuwsgierig naar hoe de aarde in elkaar steekt? Met de erkende cursus Basiskennis Natuurwetenschappen leer je de basis van wat de wetenschap in de loop der jaren heeft ontdekt over planten, dieren, mensen, de aarde en het universum. Je gaat op ontdekkingsreis door de wereld ..
Meer info


Bedrijf: NHA     Duur: 15 mnd     Richtprijs: €227.00    

Wat heeft de stand van de sterren te maken met wat er op aarde gebeurt? Staat de levensloop van een mens beschreven in de tekens van de dierenriem? Met deze vragen houden astrologen zich al eeuwenlang bezig. Het staat in de sterren geschreven… De cursus Astrologie biedt je meer inzicht in wat ook wel ster..
Meer info