Vind een bedrijf

Land van Zijn

Land van Zijn

Communiceren...

Communiceren is iets wat we allemaal vaak doen, meestal zonder er bewust bij stil te staan. Tot het moment dat de communicatie niet goed loopt, dat we er moe van worden, ontgoocheld of gefrustreerd. Bijvoorbeeld omdat we wel 100 keer hetzelfde herhalen en het nog geen effect heeft, of omdat het lastig is om voor onze mening uit te komen, of omdat er een grote discussie is of koppige zwijgzaamheid.
En dan vragen we ons af : kan het ook anders ?

Het goeie nieuws is : Ja, het kan anders ! Het is mogelijk om te communiceren mét effect en op een prettige manier.
En iedereen kan het leren.

Je krijgt inzicht en tips wat jij kan doen om jouw communicatie effectiever en aangenamer te maken. En we gaan er ook mee oefenen. Zodat je de tips integreert in jóuw eigen communicatiestijl. En in de veilige omgeving van de workshop kan je experimenteren en het effect ervaren !

Zo kom je tot communiceren vanuit je kracht. Je komt op voor wat je wil en stelt je grenzen naar wat je niet wil. Je communiceert duidelijk en doet dit in open en respectvol contact met de andere.

A) Helder en prettig communiceren : 2 workshops van 2,5 uur

Je krijgt inzicht in de elementen die ervoor zorgen dat communicatie werkt. En je leert zien welke elementen de stoorzenders zijn die maken dat de communicatie niet aankomt of blokkeert. En wat je dan kan doen om dit te verhelpen. Je krijgt concrete tips, die je aanpast aan je eigen stijl. We oefenen met dagdagelijkse situaties.

Deze workshop is op dit moment niet gepland.


B) Assertief communiceren : 2 workshops van 2,5 uur

Je leert op een duidelijke en respectvolle manier je grenzen stellen en moeilijke boodschappen brengen. Je leert hoe je beter kan omgaan met conflictsituaties.

Om deze workshops over assertief communiceren te volgen, is het belangrijk om het 'helder en prettig communiceren' reeds vrij goed onder de knie te hebben. Indien dit nog niet zo is, dien je eerst deze workshops te volgen.

Deze workshop is op dit moment niet gepland.

Communicatie-coaching

Tijdens een 2-tal coaching sessies (onderling af te spreken) gaan we in op het probleem dat je ervaart in je communicatie. Net zoals bij de workshops krijg je heel concrete tips, en die worden meteen toegepast op jouw situatie. Via rollenspel oefen je dit in een veilige omgeving.

Het tarief van coaching is hierop van toepassing.

Begeleiding van de communicatie

Ik bied ook begeleiding als je met iemand beter wil communiceren. Het gesprek gaat door in mijn praktijk. Ik ondersteun het gesprek waarbij elk van jullie kan uitspreken wat je elkaar te vertellen hebt. En waarbij deze boodschap ook gehoord wordt door de andere. Ik zorg er voor dat alle partijen aan bod komen. Ik nodig uit dat je in het gesprek komt tot de essentie. Vaak ligt die op een dieper niveau dan op het eerste zicht lijkt. Op deze manier komt er aandacht voor wat jullie wérkelijk nodig hebben van elkaar, en dat maakt dat je makkelijker een oplossing vindt. Als jullie dat willen, kan ik ook tussen jullie bemiddelen om tot een oplossing of compromis te komen.
Deze begeleiding bewijst heel vaak zijn nut bij partners of ex-partners die in een verzuurde of verziekte communicatie terecht zijn gekomen. Ook mogelijk zijn bemiddelingen bij burenruzies of gesprekken tussen ouders en kinderen.


Overzicht cursussen van Land van Zijn