Vind een opleiding

Opleidingen - Webteksten schrijven

Wat is Webteksten schrijven ?

Schrijven voor het internet vraagt een andere aanpak dan schrijven voor een magazine, folder of advertentie. Webteksten zijn korter en bondiger, en zijn voorzien van een gemakkelijk te scannen opbouw met tussenkopjes. Dit heeft veel te maken met het leesgedrag van de internetgebruiker. Vaak wordt er snel en vluchtig gelezen, en moet een tekst dus in één keer weten te boeien.

Schrijf je voor je eigen website of blog, of heb je van het (online) schrijven je beroep gemaakt? Dan is een cursus Schrijven voor het Web onmisbaar voor alle teksten die je voor het internet schrijft!

Leer aansprekende teksten te schrijven
Leer hoe je voor elke website, digitale nieuwsbrief of blog een pakkende tekst kunt schrijven. Zo bereik je meer mensen en houd je lezers van begin tot eind geïnteresseerd.

Optimaliseer je teksten voor zoekmachines.
Leer hoe je een pakkende tekst schrijft, maar ook hoe je ervoor zorgt dat je tekst vindbaar is in zoekmachines als Google of Bing. Zo komt je tekst ook terug in de zoekresultaten en kun je internetverkeer naar je website brengen.

Overzicht cursussen Webteksten schrijven


Doelgroep: U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deze cursus te kunnen volgen...

Bedrijf: Laudius     Duur: 2 maanden     Richtprijs: €269    

Het schrijven van webteksten vraagt om andere technieken dan het schrijven van teksten voor bijvoorbeeld advertenties of brochures. Webteksten zijn vaak korter en vereisen een heldere en duidelijke opbouw. Online teksten moeten binnen enkele seconden weten te boeien. Leer nu hoe je pakkende teksten schrijft voor web..
Meer info