Vind een opleiding

Opleidingen - Tuinontwerpen

Wat is tuinontwerpen ?

De tuin wordt steeds vaker gezien als het verlengstuk van de woning. Je moet er prettig kunnen zitten in de zomer, maar ook overdekt als het regent. Veel mensen hebben een buitenkeuken en er moet natuurlijk een mooie beplanting in staan.

Houd jij van tuinieren en zou je graag jouw ideale tuin ontwerpen? Dan is een cursus Tuinontwerpen zeker iets voor jou! In korte tijd leer je een ontwerp te maken voor jouw droomtuin, of voor die van een familielid, vriend of bekende.

Ontwerp jouw ideale tuin!
Iedereen heeft zijn of haar eigen wensen over hoe de tuin eruit moet zien en wat je ermee moet kunnen. De een geeft de voorkeur aan een mooie siertuin met veel bloemen en kruiden, terwijl de ander een druk leven heeft en kiest voor een tuin die gemakkelijk te onderhouden is. 

Leer meer over je eigen tuin
Naast alle praktische vaardigheden leer je ook meer over het tuinieren zelf. Zo weet je straks precies welke bodemsoorten je in jouw tuin tegenkomen en hoe je deze het beste kunt beplanten en bemesten.

Kies de juiste beplanting, bestrating en sierelementen
Je eigen tuin moet een plek zijn waar je zelf graag komt. Met de cursus Tuinontwerpen leer je planten, tuinpaden, terrassen en andere elementen te combineren tot een ontwerp waarin jij je prettig voelt.

Overzicht cursussen tuinontwerpen


Doelgroep: U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deze cursus te kunnen volgen...

Bedrijf: Laudius     Duur: 9 maanden     Richtprijs: €169     Taal: Nederlands    

Ben jij creatief en lijkt het jou leuk om tuinen te ontwerpen? Kies dan voor de praktijkgerichte cursus Tuinontwerpen van Laudius! Gedurende de thuisstudie wordt er aandacht besteed aan de principes van tuinarchitectuur, het vormgeven van tuinen, soorten tuinen en plantensoorten. Na het afronden van de thuisstudie k..
Meer info


Bedrijf: Centrum voor Afstandsonderwijs     Duur: 6-9 maanden     Richtprijs: €239.00     

In een hectische wereld zoeken mensen naar ontspanning. Die rust vinden ze in de eerste plaats in hun eigen tuin. Daar relaxen mensen, daar dromen mensen weg. Wil jij meebouwen aan de groene droom van anderen? Dankzij de thuisstudie Tuinontwerper ben jij perfect geplaatst om die droom waar te maken! Tijdens dez..
Meer info