Vind een opleiding

Opleidingen - Japans

Wat is Japans ?

Leer Japans. Vergelijk cursussen Japans bij verschillende aanbieders

De Japanse taal behoort tot één van de meest fascinerende talen. Vooral het schrijfsysteem vinden veel mensen erg interessant. Het bestaat uit Chinese karakters en twee lettergrepen. Kenmerkend voor het Japans zijn ook de vele dialecten. Deze verschillen soms aanzienlijk van elkaar. Het kan zijn dat er twee mensen uit verschillende gebieden elkaar niet begrijpen. Het Japans heeft een melodische accent. Als men een woord benadrukken wil hoeven ze niet luider praten. Men wisselt de toonhoogte van de tonen. Ongeveer 130 miljoen mensen spreken Japans.

Japans leren spreken

De meeste van hen wonen natuurlijk in Japan. Maar ook in Brazilië en Noord-Amerika zijn er grote groepen die Japans spreken. Dit zijn de nakomelingen van Japanse emigranten... Daadwerkelijk met een tweede taal zijn er relatief weinig. Maar dat is wat ons zou moeten motiveren om deze spannende taal te leren!

Tal van Belgische bedrijven hebben te maken met Japanse handelspartners. Dan is het een extra voordeel wanneer je de taal spreekt.

Japanners zijn trots op hun land en op hun taal en waarderen het zeer dat je tijd en energie investeert in hun taal en cultuur.

Japan is één van de absolute economische wereldmachten. Enkele top-multinationals komen uit het “land van de rijzende zon”. De eilandstaat Japan heeft een rijk cultureel verleden en is een land van tradities. Deze tradities zijn onder andere terug te vinden in de prachtige Japanse taal. De oorsprong van het Japanse schrift gaat honderden jaren terug. Het Japans wordt gesproken door ongeveer 127 miljoen mensen in Japan en immigranten in onder andere Brazilië, de Verenigde Staten en Peru.

Waarom is het belangrijk om de Japanse taal te leren?

Door Japans te leren zul je zowel je eigen cultuur als je eigen taal leren waarderen, omdat het je communicatieve en cognitieve vaardigheden verbetert. Door toegang te krijgen tot een cultuur die heel anders is dan de jouwe, vergroot je je besef dat culturen en talen verschillen.

Waarom is de Japanse taal zo populair?

Wat betreft waarom Japans zo populair is, is misschien wel de belangrijkste overweging dat geen andere taal dan Engels een hoger ontwikkelde tv- en filmindustrie heeft, en dat de Japanse stijl van het vertellen van verhalen heel anders is op een manier die veel mensen aantrekkelijk vinden.

Is Japan gemakkelijk te leren?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn taalkundigen het erover eens dat gesproken Japans relatief gemakkelijk te beheersen is in vergelijking met andere talen, deels omdat het slechts vijf klinkers en 13 medeklinkers heeft. ... Het is Japans in zijn geschreven vorm dat de meeste moeilijkheden oplevert.

 

Als je geïnteresseerd bent in het leren van Japans, zijn er verschillende opties beschikbaar bij NHA, Laudius, Centrum voor afstandsonderwijs en Udemy.

NHA, Laudius en Centrum voor afstandsonderwijs bieden thuisstudies aan, waardoor je op je eigen tempo kunt leren. Ze voorzien je van lesmateriaal, zoals cursusboeken en online bronnen, om je te helpen de basisprincipes van de Japanse taal te begrijpen. Daarnaast krijg je persoonlijke begeleiding van een docent, die je kan ondersteunen bij vragen en feedback kan geven op je opdrachten.

Udemy is een online leerplatform dat een breed scala aan cursussen aanbiedt, waaronder cursussen voor het leren van Japans. Het voordeel van Udemy is dat je toegang hebt tot verschillende cursussen van verschillende instructeurs. Je kunt cursussen vergelijken op basis van inhoud, beoordelingen en prijs om de beste optie voor jou te vinden. Let er wel op dat de kwaliteit en inhoud van de cursussen op Udemy kan variëren, dus het is belangrijk om de beschrijvingen, beoordelingen en voorbeelden van de cursussen zorgvuldig te bekijken voordat je er een aanschaft.

Bij het kiezen van een cursus voor het leren van Japans is het handig om te letten op de volgende aspecten:

  • Cursusinhoud: Controleer of de cursus de aspecten van de Japanse taal behandelt die jij wilt leren, zoals hiragana, katakana, kanji, grammatica, woordenschat en conversatie.
  • Instructeur: Bekijk de achtergrond en ervaring van de instructeur om er zeker van te zijn dat ze gekwalificeerd zijn om les te geven in de Japanse taal.
  • Beoordelingen en feedback: Lees de beoordelingen en feedback van andere studenten om een idee te krijgen van de kwaliteit en effectiviteit van de cursus.
  • Prijs en aanbiedingen: Vergelijk de prijzen van de cursussen en kijk of er eventuele aanbiedingen of kortingen beschikbaar zijn.

Ongeacht of je kiest voor NHA, Laudius, Centrum voor afstandsonderwijs of Udemy, zorg ervoor dat je tijd en toewijding hebt om regelmatig te studeren en te oefenen. Het leren van een nieuwe taal vereist consistentie en inzet.

Overzicht cursussen Japans


Doelgroep: iedereen..

Bedrijf: Centrum voor Afstandsonderwijs     Duur: 6-9 mnd     Richtprijs: €279.00     

De laatste jaren is Japan een alsmaar belangrijkere rol gaan spelen in de wereldeconomie. Vele bedrijven hebben dan ook te maken met Japanse handelspartners. Wie Japans kent, heeft dus heel wat toekomstmogelijkheden. Ook wie binnenkort een vakantie plant naar Japan zal er heel wat meer plezier aan beleven als je..
Meer info

Doelgroep: U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deze cursus te kunnen volgen...

Bedrijf: Laudius     Duur: 3 maanden     Richtprijs: €119    

Japan is één van de absolute economische wereldmachten en heeft een rijk cultureel verleden. Doe je zaken met Japanse bedrijven of wil je een reis maken door het "land van de rijzende zon"? Dan is het zeer handig als je jezelf kunt redden in de Japanse taal. Veel mensen uit Japan spreken name..
Meer info


Bedrijf: NHA     Duur: 6 maanden     Richtprijs: €157.00    

Japan is niet alleen een boeiende vakantiebestemming, maar ook een belangrijke handelspartner voor België. Met de cursus Japans krijg je de taal van dit land snel onder de knie. Tal van Belgische bedrijven hebben te maken met Japanse handelspartners. Dan is het een extra voordeel wanneer je de taal spree..
Meer info

Doelgroep: Voor beginners..

Bedrijf: Udemy     Duur: 21,5 uur in totaal     Richtprijs: 129.99    

De "Online Japanse N5-cursus" is Japans studiemateriaal gerelateerd aan het JLPT N5-niveau. U kunt woordenschat, uitdrukkingen en grammatica bestuderen die overeenkomen met het JLPT N5-niveau. Om de communicatieve vaardigheid in het Japans te verbeteren, kunt u bovendien videoclips bekijken die laten zien ..
Meer info

Doelgroep: Voor beginners..

Bedrijf: Udemy     Duur: 5,5 uur in totaal     Richtprijs: 89.99    

De "Online Japans Beginnerscursus" is bedoeld voor beginners. Door het gebruik van videomateriaal zullen de leerlingen de Japanse uitspraak en schrijven bestuderen, naast eenvoudige begroetingen en uitdrukkingen die in het dagelijks leven worden gebruikt. Bovendien, aangezien een PDF-bestandshandboek is me..
Meer info

Doelgroep: Voor beginners..

Bedrijf: Udemy     Duur: 8 uur in totaal     Richtprijs: 24.99    

Ben je klaar om binnen enkele minuten Japans te spreken, schrijven en begrijpen? Dan is dit de cursus voor jou. Je ontgrendelt 100 hoogwaardige videolessen voor beginners en we begeleiden je stap voor stap. Leer Japans met lessen gemaakt door echte leraren. Bij elke les nemen we je bij de hand en begeleiden ..
Meer info

Doelgroep: Voor beginners..

Bedrijf: Udemy     Duur: 14 uur in totaal    

Meester woordenschat, uitdrukkingen en grammatica gerelateerd aan het JLPT N4-niveau. De inhoud die langzaam wordt gesproken in gesprekken in het dagelijks leven kunnen begrijpen. Typische uitdrukkingen en zinnen geschreven in kanji op N4-niveau kunnen begrijpen en lezen. Gesprekken kunnen voeren op Japans ele..
Meer info

Doelgroep: Voor beginners..

Bedrijf: Udemy     Duur: 6,5 uur in totaal     Richtprijs: 79.99    

"Cursus Japans voor beginners (alfabet)" is bedoeld voor Japanse beginners om Hiragana en Katakana (Japanse letter), het meest essentiële en fundamentele deel van de Japanse taal, onder de knie te krijgen. Met een sterke basis van Hiragana en Katakana kunnen studenten verder Japans leren (N5-niveau to..
Meer info

Doelgroep: Voor gevorderden..

Bedrijf: Udemy     Duur: 10,5 uur in totaal     Richtprijs: 129.99    

De "Online Japanse N3-cursus" is Japans studiemateriaal gerelateerd aan het JLPT N3-niveau. U kunt woordenschat, grammatica en begrijpend lezen studeren die overeenkomt met het JLPT N3-niveau. Het Japans van N3-niveau wordt toegepast in daadwerkelijke gesprekken, dus deze cursus is nuttig voor JLPT-voorber..
Meer info

Doelgroep: Voor gevorderden..

Bedrijf: Udemy     Duur: 11 uur in totaal     Richtprijs: 129.99    

De "Online Japanese N2 Course" is Japans studiemateriaal gerelateerd aan het JLPT N2-niveau. Je kunt woordenschat, grammatica en begrijpend lezen studeren die overeenkomt met het JLPT N2-niveau. Het Japans van N2-niveau wordt toegepast in daadwerkelijke gesprekken, dus deze cursus is nuttig voor JLPT-voorb..
Meer info

Doelgroep: Voor beginners..

Bedrijf: Udemy     Duur: 6,5 uur in totaal     Richtprijs: 89.99    

De "Online Japanse Kanji-tekencursus" bevat een set visueel leermateriaal voor het bestuderen van kanji en is bedoeld voor niet-Japanners die Japans studeren. Dit kanji-niveau is elementair kanji-niveau dat voldoet aan de vereisten van de JLPT N5 en bestaat uit een groot volume aan leermateriaal met een to..
Meer info

Doelgroep: Voor beginners..

Bedrijf: Udemy     Duur: 4 uur in totaal     Richtprijs: 149.99    

Japans is GEMAKKELIJK! Denk alsjeblieft niet dat Japans moeilijk is. Japans leren en een zelfverzekerde communicator in het Japans worden, zal zoveel nieuwe kansen openen. (Opmerkelijk is dat de volgende Olympische zomerspelen, "Tokyo 2020 Summer Olympics" zullen beginnen in Tokio, Japan, op vrijda..
Meer info

Doelgroep: Voor beginners..

Bedrijf: Udemy     Duur: 9,5 uur in totaal     Richtprijs: 24.99    

Eerste vijf lessen van het MISJ WELCOME PROGRAMMA. Uitspraak, schrijven en lezen van basispersonages, hoe u op NOUN gebaseerde zinnen maakt en hoe u met deze zinnen vragen stelt en beantwoordt. Gespreksonderwerpen zijn onder meer: ​​begroetingen, zelfinleidingen, locaties zoeken, om persoonlijke informatie vra..
Meer info

Doelgroep: Voor beginners..

Bedrijf: Udemy     Duur: 10 uur in totaal     Richtprijs: 19.99    

Japanese In Context is een unieke inleidende cursus. Je leert modern, authentiek Japans spreken, lezen, schrijven en begrijpen - en misschien heb je onderweg wat plezier. 110 instructievideo-lessen in 9 volgepakte secties met meer dan 7 uur aan inhoud Basisgeluiden en schrijfsystemen Mensen en dingen Vaa..
Meer info

Doelgroep: Voor gevorderden..

Bedrijf: Udemy     Duur: 11,5 uur in totaal     Richtprijs: 129.99    

De “Online Japanese N1 Course” is Japans studiemateriaal gerelateerd aan het JLPT N1-niveau. Je kunt woordenschat, grammatica en begrijpend lezen studeren die overeenkomt met het JLPT N2-niveau. Het Japans van N1-niveau wordt toegepast in daadwerkelijke gesprekken, dus deze cursus is nuttig voor JLPT-voo..
Meer info

Doelgroep: Voor beginners..

Bedrijf: Udemy     Duur: 4,5 uur in totaal     Richtprijs: 24.99    

Mijn cursus is bedoeld voor Engelssprekenden die graag basis Japanse conversatie willen leren. Ze hebben geen voorkennis van Japans nodig. Ik begin met het onderwijzen van basisgrammatica, zodat studenten snel kunnen beginnen met het maken van hun eigen zinnen. Vervolgens leer ik praktische thema's als groeten, ..
Meer info

Doelgroep: Voor beginners..

Bedrijf: Udemy     Duur: 7,5 uur in totaal     Richtprijs: 129.99    

Bekijk de video om een ​​goed idee te krijgen van wat voor deuren deze cursus voor u zal openen! Wanneer je je aanmeldt, ga je deelnemen aan een programma van 5 weken dat zich richt op beleefd Japans - de basis van diepe vloeiendheid. 5 units per week (elk minder dan 20 minuten), in het weekend kun je specif..
Meer info

Doelgroep: Voor beginners..

Bedrijf: Udemy     Duur: 1,5 uur in totaal     Richtprijs: 44.99    

Het "Online Japanese JLPT N5 Mock Examination" is een volledig proefexamen voor de Japanese-Language Proficiency Test N5. Het bevat 3 sets examens. Elke set bevat een vragenblad, een luisterscript, een antwoordblad en een correct antwoordblad. De simulatietest is op exact dezelfde manier als de officië..
Meer info

Doelgroep: Voor beginners..

Bedrijf: Udemy     Duur: 5 uur in totaal     Richtprijs: 94.99    

Het doel van deze cursus is om je Hiragana en Katakana op de JUISTE manier te leren. De manier waarop het wordt onderwezen op Japanse scholen. Deze cursus is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het naar een hoger niveau tillen van Japans. Veel leerboeken geven geen exacte instructies voor het sc..
Meer info

Doelgroep: Absolute beginners who want to learn practical Japanese.,Travelers who want to have an amazing adventure in Japan!..

Bedrijf: Udemy     Duur: 2 hours     Richtprijs: €124.99    

Hello, I am the instructor of Japanese phrases for a week in JAPAN for Absolute Beginners, which is a Japanese language course where you learn the phrases that will prepare you for a short-term stay in Japan. It is created for ABSOLUTE BEGINNERS! No prior knowledge required!DescriptionDo you want to jump on the ai..
Meer info

Doelgroep: Japanese learners who want to build a romantic relationship with a girl who speaks Japanese...

Bedrijf: Udemy     Duur: 2 hours     Richtprijs: €124.99    

Hi, I am the instructor of Japanese for relationship building (JLPT N4/ JLPT N3), which is a Japanese language course where you learn the phrases regarding dating relationship building process! Suitable for intermediate level--JLPT n4 and JLPT n3.Want to transform your Japanese into something more concrete in life?Want..
Meer info

Doelgroep: Beginner students who are at the level of N5 and/or above.,Students who are actively seeking more real-life based learning contents.,Students who want to make Japanese friends or already have Japanese..

Bedrijf: Udemy     Duur: 2.5 hours     Richtprijs: €124.99    

Hi, I am the instructor of Delicious Japanese language for foodies ((JLPT n5/JLPT n4), which is a Japanese language course where you learn the  phrases regarding Japanese food like ordering, hosting a home party and cook with a Japanese recipe! Suitable for JLPT n5 and JLPT n4 level.Tired of grammar? Losing motiva..
Meer info