Vind een opleiding

Opleidingen - Hondentrimmer

Wat is Hondentrimmer ?

Droom je ervan om een eigen trimsalon op te starten? Of wil je liever als werknemer instaan voor de verzorging en toilettage van honden? Wat je ambities ook zijn: deze opleidingen maken we van jou een professionele hondentrimmer.

 

 

Wat is trimmen?


Trimmen is in de eerste plaats het verwijderen van de oude (dode) vacht en tevens het reguleren van een te overvloedige haargroei waar de hond last van kan hebben. Dat gebeurt door gebruik te maken van de verschillende trimtechnieken die er zijn. De trimtechnieken worden ook wel gebruikt om de vacht te modelleren.
Afhankelijk van de vacht van de hond, houdt trimmen in: scheren, knippen, effileren, uitdunnen, plukken, strippen, wassen, kammen en/of borstelen, ontklitten en ontwollen.

Overzicht cursussen HondentrimmerBedrijf: Laudius     Duur: 9 maanden     Richtprijs: €109     Taal: Nederlands    

Heb je een hond of wil je een hond aanschaffen? Als je de typische karaktereigenschappen van de verschillende hondenrassen kent en de gedragingen van honden juist kunt interpreteren, dan weet je welke hond het beste bij jou past. Met behulp van de bijzondere kneepjes en professionele trucs die je in de cursus leert ..
Meer info


Bedrijf: NHA     Duur: 6 mnd     Richtprijs: €249.00     Taal: Nederlands    

Hondentrimmen is allesbehalve hondenwerk. Sterker nog, er zijn mensen die het trimmen van honden beschouwen als een hobby. Een hobby waarbij je de trouwe viervoeter de aandacht geeft die hij of zij verdient. Tijdens de opleiding Hondentrimmer leer je meer dan alleen haren knippen en de hond verzorgen. Zo control..
Meer info


Bedrijf: NHA     Duur: 12 mnd     Richtprijs: €399.00     Taal: Nederlands    

Hou je van honden en wil je, excuseer de woordspeling, je eigen baas zijn? Dan is de opleiding Eigen Hondentrimsalon Starten de eerste stap. In twaalf maanden tijd kun jij aan de slag met een trimsalon voor honden(baas). En wie weet ontvang je dan al de baasjes van honden. Tijdens de cursus Eigen Hondentrimsalon..
Meer info


Bedrijf: Centrum voor Afstandsonderwijs     Duur: 6-9 maanden     Richtprijs: €279.00     

We zijn verzot op honden! Maar we hebben wel geen tijd om ze te trimmen, wassen en verzorgen. Ooit al een afspraak proberen te maken bij een hondensalon? Vaak moet je weken wachten! Er zijn gewoonweg niet genoeg hondentrimmers om de vraag te vullen! Ben jij een rasechte dierenvriend die ervan droomt om honden p..
Meer info