Vind een opleiding

Opleidingen - Digitaal rechercheur

Wat is Digitaal rechercheur ?

Zoek jij zaken graag tot op de bodem uit? Heeft het internet geen geheimen meer voor jou? Welkom in de boeiende wereld van de digitale recherche. Ontdek de unieke uitdagingen die het internettijdperk met zich meebrengt!

Hoe meer we gebruik maken van internet, hoe aantrekkelijk het voor criminelen wordt om hun activiteiten te verplaatsen naar een online omgeving. Computers en internet zijn kwetsbaar voor mensen met kwade bedoelingen, en internetcriminaliteit komt dan ook steeds meer en vaker voor.

Met een cursus Digitaal Rechercheur leert u hoe internetcriminelen te werk gaan. U maakt kennis met de werkwijze van criminelen en leert welke sporen er worden achtergelaten. U leert hoe u criminaliteit online kunt opsporen, bewijzen kunt verzamelen en het geheel in een overzichtelijke rapportage kunt weergeven. Zo levert u een bijdrage aan een veiliger internet voor iedereen en bent u zelf ook beter bedacht op mogelijke criminele activiteiten. Wie weet kunt u er zelfs uw beroep van maken!

Een cursus digitaal rechercheur als thuisstudie?
Een opleiding tot digitaal rechercheur kunt u prima thuis doen. Dankzij de online studieondersteuning studeert u waar en wanneer het u uitkomt en kunt u het geleerde meteen in de praktijk brengen. Voor uw eigen financiën, of die van een ander. En dat is niet alleen gemakkelijker, maar bespaart u ook flink wat kosten vergeleken met het regulier onderwijs!

Overzicht cursussen Digitaal rechercheur


Doelgroep: U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deze cursus te kunnen volgen...

Bedrijf: Laudius     Duur: 9 maanden     Richtprijs: €749     Taal: Nederlands    

Er verschijnen bijna dagelijks nieuwsitems over digitale criminaliteit (cybercrime). Termen als hacking, ransomware en phishing zijn termen die helaas steeds gangbaarder worden. Daarom is er een enorme vraag naar digitaal rechercheurs. Jij kunt zo’n professional worden! Boeiende theorie en spannende cases zorg..
Meer info

Doelgroep: U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deze cursus te kunnen volgen...

Bedrijf: Laudius     Duur: 4 maanden     Richtprijs: €249     Taal: Nederlands    

Gedurende deze erkende cursus Internet Rechercheren word je wegwijs gemaakt op het internet. Je leert de basisbeginselen van goed onderzoek op internet. Je verdiept je in de werking van zoekmachines en tenslotte verdiep je je in het vakgebied van de digitaal rechercheur. Na het volgen van deze cursus weet je zeker d..
Meer info