Vind een opleiding

Opleidingen - Antiek

Wat is Antiek ?

Naast stijl en stroming is de juiste plaatsing in de tijd een belangrijk gegeven bij het waarderen van antiek. Hoe ouder het stuk, hoe minder ervan overgebleven zullen zijn en hoe waardevoller het stuk dat je in je handen hebt. Met een cursus Antiek leer je de kenmerken van verschillende tijdsstromen kennen, waardoor je stukken beter in de tijd kunt plaatsen.

Overzicht cursussen Antiek


Doelgroep: iedereen..

Bedrijf: Centrum voor Afstandsonderwijs     Duur: 6-9 mnd     Richtprijs: €219.00      Taal: Nederlands    

Kunst en gebruiksvoorwerpen zijn een weerspiegeling van de tijd waarin ze gemaakt zijn. Antieke voorwerpen brengen zo altijd een stukje verleden terug tot leven. Tijdens deze boeiende thuiscursus leer je antieke voorwerpen zien, herkennen en naar waarde schatten. Bovendien leer je zo authentieke goederen van namaak ..
Meer info

Doelgroep: U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deze cursus te kunnen volgen...

Bedrijf: Laudius     Duur: 8 maanden     Richtprijs: €199     Taal: Nederlands    

Hou jij ervan om musea en kunst- en antiekbeurzen te bezoeken? Zou je graag meer willen weten over kunst en antieke voorwerpen? Dan is deze erkende cursus Kunst en Antiek iets voor jou! Je leert antiek in de juiste tijd te plaatsen en de waarde van bepaalde voorwerpen te bepalen. Wie wat het je oplevert bij de volge..
Meer info


Bedrijf: NHA     Duur: 16 mnd     Richtprijs: €230.00     Taal: Nederlands    

Hou je van musea, oude steden en kunst- en antiekbeurzen? Dan wil je vast wat meer weten over de achtergrond van kunstvoorwerpen en gebouwen. In de cursus Antiek en Oude Kunst maak je uitgebreid kennis met deze inspirerende wereld. Inclusief Antiek encyclopedie Schrijf je nu in voor de cursus Antiek en oude ku..
Meer info