Vind een opleiding

Opleidingen - Oudere honden

Wat is Oudere honden ?

Ouderdom komt met gebreken, en dat is voor honden niet anders. Je leert hoe je om kunt gaan met een oudere hond, en hoe je jouw hond een goede oude dag kunt geven.

Overzicht cursussen Oudere hondenBedrijf: Laudius     Duur: 9 maanden     Richtprijs: €109     Taal: Nederlands    

Heb je een hond of wil je een hond aanschaffen? Als je de typische karaktereigenschappen van de verschillende hondenrassen kent en de gedragingen van honden juist kunt interpreteren, dan weet je welke hond het beste bij jou past. Met behulp van de bijzondere kneepjes en professionele trucs die je in de cursus leert ..
Meer info

Doelgroep: U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deze cursus te kunnen volgen...

Bedrijf: Laudius     Duur: 8 maanden     Richtprijs: €139     Taal: Nederlands    

Dieren zijn er in vele soorten en maten en allemaal hebben ze een aparte ‘gebruiksaanwijzing’. Iedereen die overweegt om een baan in de dierenverzorging te zoeken, wordt met deze cursus uitstekend voorbereid! Ook kun je na afronding van deze zeer complete thuisstudie een weloverwogen keuze maken voor een..
Meer info


Bedrijf: NHA     Duur: 15 mnd     Richtprijs: €146.00    

De hond is met voorsprong het populairste huisdier en vaak hét lichtpuntje binnen het gezin. De cursus Alles over de Hond is dan ook ideaal als je een hond wilt of al een hond hebt. Handige, overzichtelijke cursus Waar let je op bij de aanschaf van een hond? Welke ‘hondenpersoonlijkheid’ ..
Meer info


Bedrijf: NHA     Duur: 6 mnd     Richtprijs: €249.00     Taal: Nederlands    

Hondentrimmen is allesbehalve hondenwerk. Sterker nog, er zijn mensen die het trimmen van honden beschouwen als een hobby. Een hobby waarbij je de trouwe viervoeter de aandacht geeft die hij of zij verdient. Tijdens de opleiding Hondentrimmer leer je meer dan alleen haren knippen en de hond verzorgen. Zo control..
Meer info


Bedrijf: NHA     Duur: 12 mnd     Richtprijs: €399.00     Taal: Nederlands    

Hou je van honden en wil je, excuseer de woordspeling, je eigen baas zijn? Dan is de opleiding Eigen Hondentrimsalon Starten de eerste stap. In twaalf maanden tijd kun jij aan de slag met een trimsalon voor honden(baas). En wie weet ontvang je dan al de baasjes van honden. Tijdens de cursus Eigen Hondentrimsalon..
Meer info


Bedrijf: NHA     Duur: 6 mnd     Richtprijs: €179.00     Taal: Nederlands    

Ben je een dierenliefhebber en heb je één of meerdere huisdieren? Of werk je beroepsmatig met dieren? De cursus Dierenverzorging geeft je inzicht in het omgaan met dieren. Huisdieren spelen in het leven van veel mensen een belangrijke rol: een hond, kat, knaagdier of zelfs goudvis maakt deel uit va..
Meer info


Bedrijf: Centrum voor Afstandsonderwijs     Duur: 6-9 maanden     Richtprijs: €209.00     

Therapiedieren zijn een enorme aanwinst in de zorgsector. Naast een kalmerend effect (daling van bloeddruk en hartslag), zorgt de aanwezigheid van een dier voor de productie van endorfines, wat op zijn beurt het genezingsproces bevordert. Uitstekende redenen dus om dieren in te zetten in ziekenhuizen, in rusthuizen,..
Meer info


Bedrijf: Centrum voor Afstandsonderwijs     Duur: 6-9 maanden     Richtprijs: €229.00     

Dieren die gevonden of afgestaan worden, komen in een asiel terecht. Voor honden, katten of andere huisdieren wordt dit dan hun (tijdelijke) thuis. Daarom is het belangrijk om ook hier te streven naar het psychologische en fysieke welzijn van de dieren, zodat ze zich veilig voelen, in afwachting van een nieuw baasje..
Meer info


Bedrijf: Centrum voor Afstandsonderwijs     Duur: 9-12 maanden     Richtprijs: €1490.00     

Zijn dieren altijd al onderdeel van je leven geweest en zou je ze ook graag onderdeel maken van je beroep? Dan is de opleiding Allround Dierenverzorger écht iets voor jou! Als toekomstig verzorger of ierenartsassistent leer je alles over niet enkel de anatomie en de fysiologie van het dier, maar ook het ..
Meer info


Bedrijf: Centrum voor Afstandsonderwijs     Duur: 6-9 maanden     Richtprijs: €249.00     

Huisdieren nemen een belangrijkere plaats in binnen ons gezin. Veel mensen zien hun hond zelfs als hun eigen kind! Wie op vakantie gaat, wil zijn huisdier dan ook de beste zorgen geven. Er ligt dus een grote markt open voor professionele honden- en kattenpensions! Wie een kwalitatief hoogstaand dierenpension wil ops..
Meer info


Bedrijf: Centrum voor Afstandsonderwijs     Duur: 6-9 maanden     Richtprijs: €239.00     

Als een hond ongewenst gedrag vertoont, is de oorzaak meestal te wijten aan een communicatieprobleem. Zelf professionele technieken hanteren bij de communcatie met je hond is daarom cruciaal. Rekening houden met gedrag, instinct en drift hoort bij je werk en maakt dan ook een groot deel uit van de opleiding. Na..
Meer info


Bedrijf: Centrum voor Afstandsonderwijs     Duur: 6-9 maanden     Richtprijs: €229.00     

Labradors, Duitse Herders, pittbulls, chow chows,... Wil jij een professionele hondenfokkerij oprichten gespecialiseerd in je lievelingsras? Dan heb je naast je voorliefde ook kennis nodig over de nodige voorzieningen, de rassoorten, het fokprogramma, de stamboom en de mogelijke erfelijke aandoeningen. De cursus Hon..
Meer info


Bedrijf: Centrum voor Afstandsonderwijs     Duur: 6-9 maanden     Richtprijs: €279.00     

Honden hebben naast aandacht en liefde ook training en opvoeding nodig. Daarom leer je tijdens deze boeiende thuiscursus omgaan met verschillende types honden en leer je hun gedragingen herkennen. Zo ontdek je waarom honden bijten of opspringen en hoe je hen zindelijk maakt. Je herkent probleemgedrag en pakt dit onm..
Meer info


Bedrijf: Centrum voor Afstandsonderwijs     Duur: 6-9 maanden     Richtprijs: €279.00     

We zijn verzot op honden! Maar we hebben wel geen tijd om ze te trimmen, wassen en verzorgen. Ooit al een afspraak proberen te maken bij een hondensalon? Vaak moet je weken wachten! Er zijn gewoonweg niet genoeg hondentrimmers om de vraag te vullen! Ben jij een rasechte dierenvriend die ervan droomt om honden p..
Meer info


Bedrijf: Centrum voor Afstandsonderwijs     Duur: 6-9 maanden     Richtprijs: €229.00     

Begin jij spontaan te kwispelen bij het zien van deze kleine viervoeters? Zie jij het helemaal zitten om puppy's op te voeden tot sterke, gehoorzame honden? Dan is deze thuiscursus jouw op het lijf geschreven! De eerste maanden in het leven van een hond zijn cruciaal voor zijn verdere hondenleven. Een puppy..
Meer info