Vind een opleiding

Opleidingen - Managementassistent

Wat is een managementassistent? Vergelijk opleiding managementassistent bij verschillende aanbieders.

Een managementassistent is iemand die het management ondersteunt met coördinerende, administratieve en secretariële werkzaamheden. Het werk van een managementassistent heeft overlap met dat van een (directie)secretaresse of office manager en is soms ook hetzelfde. Normaal gesproken heeft een directiesecretaresse meer verantwoordelijkheden. Hoe je werkdag als managementassistent er precies uitziet, kan sterk verschillen per bedrijf of organisatie en is afhankelijk van de wensen van het management. Het management kan bestaan uit één of meerdere personen.

Wat doet een managementassistent?

Een managementassistent neemt het management van een organisatie werk uit handen. Het is een brede functie, met heel uiteenlopende taken. Van meer administratieve werkzaamheden tot praktische zaken als het klaarzetten van lunches. Managementassistenten fungeren vaak als aanspreekpunt voor vragen en zijn op de hoogte van (soms vertrouwelijke) zaken die worden besproken in het management. Zij hebben contact met verschillende afdelingen binnen het bedrijf. De naam managementassistent wordt soms ook gebruikt voor de functie van secretaresse.

De werkzaamheden van een managementassistent kunnen onder andere bestaan uit:

 • Bijhouden van agenda
 • Plannen van afspraken en vergaderingen
 • Aannemen van telefoontjes
 • Verzorgen van communicatie vanuit het management
 • Voorbereiden van vergaderingen
 • Archiveren van belangrijke stukken
 • Ontvangen van bezoekers
 • Organiseren van bijeenkomsten
 • Uitvoeren van administratieve taken
 • Ophalen en stroomlijnen van informatie van verschillende afdelingen binnen een bedrijf
 • Regelen van facilitaire taken, bijvoorbeeld de inkoop van kantoorartikelen

Waar werken managementassistenten?

Managementassistenten zijn heel breed inzetbaar en kunnen in bijna alle type organisaties en bedrijven aan de slag. Bijvoorbeeld in het bedrijfsleven, bij de overheid of in ziekenhuizen. Veel van je werk als managementassistent voer je zelfstandig uit. Vanzelfsprekend heb je veel overleg met de manager of het management. Hoeveel personen dat zijn en wie er precies in het management zitten, verschilt per bedrijf of organisatie.

Verder heb je te als managementassistent te maken met allerlei collega's binnen je organisatie, die bij je aan kunnen kloppen met vragen over administratieve of praktische zaken.

Welke competenties heb je nodig als managementassistent?

Als managementassistent is het handig als je het volgende in huis hebt:

 • Flexibele instelling
 • Organisatie- en improvisatietalent
 • Communicatieve vaardigheden (schriftelijk en mondeling)
 • Je bent zorgvuldig en integer
 • Je kunt goed omgaan met mensen
 • Je schakelt snel van de een naar de andere taak

Overzicht cursussen ManagementassistentType Opleiding: thuisstudie     Richtprijs: €439.00     Taal: Nederlands     Duur: 12 mnd     Partner: NHA    

Wil je de spreekwoordelijke spin in het web zijn bij een bedrijf? Een daadkrachtige vogelspin die op managementniveau alle touwtjes van het web tot in de kleinste details kent? De superheld op de werkvloer (Spiderman?) die van alle markten thuis is? Met de opleiding Office Management leg je een goede en brede basis voor een veelzijdige en uitdagende functie als Officemanager.
Meer info


Type Opleiding: thuisstudie     Richtprijs: €299,00     Duur: 12 mnd     Partner: NHA    

Hoe ontwikkel je leidinggevende vaardigheden? Hoe word je manager? Welke route leg je daarvoor af? Volg de opleiding Assistent(e) Manager en je krijgt de antwoorden. In de beroepsopleiding Assistent(e) Manager leg je de basis voor een carrière als Assistent Teamleader, Assistent Manager of Assistent Supervisor. En omdat je een goede ondergrond creëert, groei je
Meer info


Richtprijs: € 249.00      Taal: Nederlands     Duur: 3-6 maanden     Partner: Centrum voor Afstandsonderwijs    

Op zoek naar een nieuwe carrière? Wil je ontdekken hoe je je vaardigheden als Managementassistant ontwikkelt? Hoe je een onmisbare schakel in ieder bedrijf wordt? Dan is deze thuiscursus de perfecte keuze. Je krijgt les van topdocenten die je alle geheimen van het vak vertellen. Als Managementassistant ben jij de ultieme rechterhand van directieleden. Jij draait mee aan het hoofd van het bedrijf.
Meer info


Richtprijs: €249.00      Duur: 6-9 maanden     Partner: Centrum voor Afstandsonderwijs    

De beste hotels bieden kwaliteit, gastvrijheid en comfort. Als Hotelmanager werk je voor en achter de schermen om deze topservice te garanderen. Sta jij te popelen om klanten comfortabele kamers en een heerlijk ontbijt voor te schotelen? Dan is deze thuiscursus jouw ticket naar een veelzijdige en winstgevende job als Hotelmanager!

Van thuis uit verdiep je jezelf in het reilen e
Meer info