Vind een opleiding

Opleidingen - Beleggen

Wat is Beleggen ?

Iedereen is in de praktijk direct of indirect belegger. Al maakt men veelal een onderscheid tussen sparen en beleggen, in feite heeft men het over vrijwel hetzelfde: we zetten geld uit tegen een vergoeding en lopen daarbij risico.


Zelfs bij een spaartegoed waarvan men zeker weet dat men altijd minimaal het ingelegde geld zal terugkrijgen, loopt men risico. In de eerste plaats heeft men het debiteurenrisico, de spaarbank kan immers failliet gaan. Een veel groter risico op de lange termijn is het inflatierisico. Indien over de waarde van het spaartegoed een lager rentepercentage wordt uitgekeerd dan de geldontwaarding wordt men in de praktijk alsnog armer. Iedereen die bijdraagt aan een pensioenfonds of een pensioenverzekeraar zet daarmee gelden uit in obligaties en aandelen, soms in combinatie met afgeleide producten als opties en beleggingen in hedgefondsen.

Overzicht cursussen Beleggen


Doelgroep: U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deze cursus te kunnen volgen...

Bedrijf: Laudius     Duur: 8 maanden     Richtprijs: €199     Taal: Nederlands    

Goed beleggen is een sport en kan jou veel geld opleveren! Met de juiste basiskennis is iedereen in staat om op een leuke en verantwoorde manier te beleggen. In deze cursus leer je hoe je jouw beleggingen kunt aanpassen aan je financiële doelen en op welke manier je een goed rendement kunt halen. Stap-voor-stap..
Meer info


Bedrijf: NHA     Duur: 12 mnd     Richtprijs: €227.00     Taal: Nederlands    

Op een creatieve manier een appeltje voor de dorst verdienen? Kies voor de cursus Beleggen voor Beginners en sla je slag. Met gericht beleggen kun je zonder grote investeringen flink wat bijverdienen en het is minder ingewikkeld dan je denkt. Met de lage rentes is beleggen een zeer interessante optie. Laat je ge..
Meer info


Bedrijf: Centrum voor Afstandsonderwijs     Duur: 6-9 maanden     Richtprijs: €249.00     

Wil jij het maximum uit je spaargeld halen? Wil jij je geld voor jou laten werken en een steeds groeiend passief inkomen laten binnenstromen? Dan is deze thuisopleiding jouw ticket naar een uitdagende job en financiële vrijheid! Als Beleggingsadviseur anticipeer je op nieuwe kansen en ontwikkelingen. Je in..
Meer info