Vind een opleiding

Opleidingen - Astrologie maanfasen

Wat is Astrologie maanfasen ?

Eén maancyclus duurt ruim 29 dagen; dit is de tijd die de maan nodig heeft om één ronde om de aarde af te legggen. De maan geeft zelf geen licht, zij weerkaatst het licht van de zon. Doordat de maan steeds onderweg is, verandert ze steeds van plaats ten opzichte van de zon en van de aarde. Het deel van de maan dat het zonlicht opvangt en spiegelt, kunnen we op aarde zien. Eerst is dat het rechter deel van de maan (wassend), dan de hele maan en vervolgens het linkerdeel van de maan (afnemend). Deze cyclus van de Maan noemen we de schijngestalten van de maan of de maanfases.

Elke Maanfase heeft invloed op al het leven van de aarde

 

  • Nieuwe maan: een zeer krachtig moment, nu kunnen we plannen maken en nieuwe dingen beginnen.
  • Wassende maan: een periode van opnemen, groeien en krachten opbouwen.
  • Volle maan: op het hoogtepunt te zijn, vol van kracht en energie.
  • Afnemende maan: periode van activiteiten afmaken, loslaten, opruimen en tot rust komen.

meer over astrologie

Overzicht cursussen Astrologie maanfasen


Doelgroep: iedereen..

Bedrijf: Centrum voor Afstandsonderwijs     Duur: 6-9 mnd     Richtprijs: €229.00     

Astrologie is een erg boeiende en complexe wetenschap. Het heelal en de sterrenkunde houdt mensen al eeuwenlang geboeid. Het is bovendien een fijne manier om je te verdiepen in het wel en wee van de mensen rond jou. Astrologie maakt onverklaarbare zaken berekenbaar en herkenbaar! Astrologie geeft heel wat inzich..
Meer info

Doelgroep: U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deze cursus te kunnen volgen...

Bedrijf: Laudius     Duur: 9 maanden     Richtprijs: €269    

Astrologie gaat uit van het idee dat alles in het universum met elkaar samenhangt. Wat heeft de stand van de sterren te maken met wat er op aarde gebeurd? Met de erkende cursus leer je de geheimen van de Astrologie kennen. Je leert jezelf en anderen beter kennen, je verdiept je in de horoschoop en je maakt kennis me..
Meer info

Doelgroep: U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deze cursus te kunnen volgen...

Bedrijf: Laudius     Duur: 7 maanden     Richtprijs: €319    

Ben je veel met het milieu bezig? Ben je nieuwsgierig naar hoe de aarde in elkaar steekt? Met de erkende cursus Basiskennis Natuurwetenschappen leer je de basis van wat de wetenschap in de loop der jaren heeft ontdekt over planten, dieren, mensen, de aarde en het universum. Je gaat op ontdekkingsreis door de wereld ..
Meer info


Bedrijf: NHA     Duur: 15 mnd     Richtprijs: €227.00    

Wat heeft de stand van de sterren te maken met wat er op aarde gebeurt? Staat de levensloop van een mens beschreven in de tekens van de dierenriem? Met deze vragen houden astrologen zich al eeuwenlang bezig. Het staat in de sterren geschreven… De cursus Astrologie biedt je meer inzicht in wat ook wel ster..
Meer info