Vind een opleiding

Opleidingen - Aquarelleren

Wat is Aquarelleren ?

Een aquarel, via het Franse aquarelle vanuit het Italiaanse acquarello of acquarella, "gewassen tekening", is een met waterverf gemaakt schilderij. Met de termen aquarel of waterverf wordt ook wel het genre of de aquareltechniek als werkwijze aangeduid.

Bij de schildertechniek van het aquarelleren wordt met wateroplosbare verf op speciaal dik aquarelpapier geschilderd. Karakteristiek voor de zuivere aquareltechniek is dat het kleurende pigment in een niet-gesloten laag wordt aangebracht, zodat het papier erdoorheen schemert. Ook wordt er geen dekkende verf (gouache) gebruikt, in het bijzonder geen dekkend wit. Het wit in een aquarel is dan ook altijd afkomstig van het papier.

 

Overzicht cursussen Aquarelleren


Doelgroep: iedereen..

Bedrijf: Centrum voor Afstandsonderwijs     Duur: 6-9 maanden     Richtprijs: €240.79      Taal: Nederlands    

De cursus gaat van start met de verschillende materialen en kleuren. Zo ontdek je meteen hoe je warme en koele tinten met elkaar kan combineren tot een aantrekkelijk schouwspel! Daarnaast leer je ook spelen met diverse schaduweffecten aan de hand van verschillende kleurtinten. Op die manier leg je gevoel in je schil..
Meer info

Doelgroep: U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deze cursus te kunnen volgen...

Bedrijf: Laudius     Duur: 9 maanden     Richtprijs: €169     Taal: Nederlands    

Om te leren aquarelleren heb je een beetje lef nodig. Het is een techniek waarbij de verf dun en waterig is en waarbij toevalligheden en ongelukjes soms een rol spelen. Onbedoeld ontstaan hierdoor vaak spectaculaire schilderijen! Iedere nieuwe aquarel is een ontdekkingsreis. In deze stap-voor-stap cursus gaat je al ..
Meer info


Bedrijf: NHA     Duur: 14 mnd     Richtprijs: €197.00     Taal: Nederlands    

Wilde je altijd al mooie aquarellen maken? Dan biedt de cursus Aquarelleren je de kans om deze schildervorm te leren, zelfs als je het nooit eerder hebt gedaan. Een extra voordeel is dat aquarelleren een ontspannende hobby is die je veel voldoening geeft.   1001 mogelijkheden Aquarelleren is een kunst..
Meer info


Bedrijf: NHA     Duur: 24 mnd     Richtprijs: €227.00     Taal: Nederlands    

Altijd al willen leren tekenen of schilderen? Schaduweffecten aanbrengen, perspectief tekenen, vloeiend kleurverloop maken? Verbeter je teken- en schildertechniek met de cursus Tekenen en Schilderen. Landschappen schilderen Zet een schildersezel in het gras bij een beekje. Laat de omgeving op je inwerken. K..
Meer info