Vind een opleiding

Opleidingen - Aardrijkskunde - klimaatopwarming

Wat is Aardrijkskunde - klimaatopwarming ?

Onder opwarming van de Aarde wordt de stijging van de wereldtemperatuur sinds de 19e eeuw verstaan. De gemiddelde temperatuur van de aardse atmosfeer op grondhoogte is in de periode 1880 tot 2012 met ongeveer 0,85 °C (0,65-1,06 °C) gestegen. Deze opwarming gaat gepaard met andere mondiale klimaatveranderingen.

 

 

Onder klimaatwetenschappers is het onomstreden dat gedurende de laatste decennia van de 20e eeuw de gemiddelde temperatuur op Aarde is toegenomen. Zij menen bovendien in grote meerderheid dat deze trend voornamelijk wordt veroorzaakt door een stijging van de concentratie broeikasgassen in de atmosfeer wat het gevolg is van menselijke activiteiten zoals het verbranden van fossiele brandstoffen, ontbossing en bepaalde industriële en agrarische activiteiten. Enkele wetenschappers zijn van mening dat natuurlijke variatie een belangrijkere reden voor de temperatuurstijging is dan menselijke activiteiten. Inmiddels zijn ook het publiek en politici in meerderheid de mening toegedaan dat er een klimaatprobleem bestaat en dat dit mede door menselijk toedoen is ontstaan.

 

Overzicht cursussen Aardrijkskunde - klimaatopwarming


Doelgroep: U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deze cursus te kunnen volgen...

Bedrijf: Laudius     Duur: 5 maanden     Richtprijs: €229     Taal: Nederlands    

Met deze cursus Aardrijkskunde verbreed je jouw kennis over geografie en leer je geografische problemen te doorgronden. Na het volgen van deze erkende cursus kun je hedendaagse vraagstukken relateren aan de geografie. Zo kun je meepraten over vraagstukken als de schaarste aan grondstoffen of voedsel, aanhoudende dro..
Meer info

Doelgroep: U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deze cursus te kunnen volgen...

Bedrijf: Laudius     Duur: 7 maanden     Richtprijs: €319     Taal: Nederlands    

Ben je veel met het milieu bezig? Ben je nieuwsgierig naar hoe de aarde in elkaar steekt? Met de erkende cursus Basiskennis Natuurwetenschappen leer je de basis van wat de wetenschap in de loop der jaren heeft ontdekt over planten, dieren, mensen, de aarde en het universum. Je gaat op ontdekkingsreis door de wereld ..
Meer info


Bedrijf: Centrum voor Afstandsonderwijs     Duur: 6-9 maanden     Richtprijs: €199.00      Taal: Nederlands    

Wil je weten hoe een vulkaan werkt? Weet je niet zeker wat de ozonlaag net is? Vraag je je af wat alle lijntjes en lettertjes op de weerkaart betekenen? Deze thuisstudie Aardrijkskunde (Basis) biedt een antwoord op al jouw vragen! Was aardrijkskunde misschien jouw lievelingsvak op school? Ook dan is dit de cursus di..
Meer info


Bedrijf: NHA     Duur: 3 mnd     Richtprijs: €199.00    

Het diploma BSO Wetenschappen halen? Kies voor BSO Wetenschappen van NHA. Van klimaatopwarming tot de invloed van mobiele telefoons op de nachtrust van de gemiddelde mens: iedereen weet wel iets en ‘vindt’ wel iets, maar uiteindelijk is er maar een ding dat telt: wetenschap. Volg BSO Wetenschappen en lee..
Meer info