Vind een opleiding

Opleidingen - Aardrijkskunde - ijstijden

Wat is Aardrijkskunde - ijstijden ?

Eén van de opmerkelijkste veranderingen in het klimaat zijn de ijstijden. In de afgelopen paar miljoen jaar waren er koude en warme tijden. Die warme tijden noemen we interglacialen omdat ze tussen de koude perioden in zitten. Een voorwaarde voor het ontstaan van ijskappen is dat de continenten dicht genoeg bij een koud gebied zoals Antarctica moeten liggen en doordat die continenten de noordpool ongeveer omsingeld hadden kon de koude lucht niet goed verplaatsen en daardoor koelde die continenten erg af. De ligging van de continenten heeft dus een belangrijke rol bij het ontstaan van ijskappen. Voor het ontstaan van een ijstijd is de ligging dus erg belangrijk maar de Milanković-variabelen spelen ook een erg belangrijke rol.

 

Overzicht cursussen Aardrijkskunde - ijstijden


Doelgroep: U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deze cursus te kunnen volgen...

Bedrijf: Laudius     Duur: 5 maanden     Richtprijs: €229     Taal: Nederlands    

Met deze cursus Aardrijkskunde verbreed je jouw kennis over geografie en leer je geografische problemen te doorgronden. Na het volgen van deze erkende cursus kun je hedendaagse vraagstukken relateren aan de geografie. Zo kun je meepraten over vraagstukken als de schaarste aan grondstoffen of voedsel, aanhoudende dro..
Meer info

Doelgroep: U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deze cursus te kunnen volgen...

Bedrijf: Laudius     Duur: 7 maanden     Richtprijs: €319     Taal: Nederlands    

Ben je veel met het milieu bezig? Ben je nieuwsgierig naar hoe de aarde in elkaar steekt? Met de erkende cursus Basiskennis Natuurwetenschappen leer je de basis van wat de wetenschap in de loop der jaren heeft ontdekt over planten, dieren, mensen, de aarde en het universum. Je gaat op ontdekkingsreis door de wereld ..
Meer info


Bedrijf: Centrum voor Afstandsonderwijs     Duur: 6-9 maanden     Richtprijs: €199.00      Taal: Nederlands    

Wil je weten hoe een vulkaan werkt? Weet je niet zeker wat de ozonlaag net is? Vraag je je af wat alle lijntjes en lettertjes op de weerkaart betekenen? Deze thuisstudie Aardrijkskunde (Basis) biedt een antwoord op al jouw vragen! Was aardrijkskunde misschien jouw lievelingsvak op school? Ook dan is dit de cursus di..
Meer info