Vind een opleiding

Opleidingen - Aardrijkskunde - el nino

Wat is Aardrijkskunde - el nino ?

Op de aarde zijn veel ingewikkelde verschijnselen tussen de atmosfeer en oceaan. El Niño is hier een voorbeeld van. Kort gezegd  warmt bij El Niño wat normaal koud zeewater is op. Dit heeft effect op een groot deel van de wereld. De afkorting voor El Niño- Southern Oscillation is ENSO.

 

El Niño staat voor het oceanische deel in de Grote Oceaan. Southern Oscillation (vertaalt zuidelijke oscillatie) staat voor het atmosferische deel. De zuidelijke oscillatie is de verandering van luchtdrukverschillen boven de Grote Oceaan. Dit luchtdrukverschil kan worden berekend en weergeven als een index.

Overzicht cursussen Aardrijkskunde - el nino


Doelgroep: U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deze cursus te kunnen volgen...

Bedrijf: Laudius     Duur: 5 maanden     Richtprijs: €229     Taal: Nederlands    

Met deze cursus Aardrijkskunde verbreed je jouw kennis over geografie en leer je geografische problemen te doorgronden. Na het volgen van deze erkende cursus kun je hedendaagse vraagstukken relateren aan de geografie. Zo kun je meepraten over vraagstukken als de schaarste aan grondstoffen of voedsel, aanhoudende dro..
Meer info

Doelgroep: U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deze cursus te kunnen volgen...

Bedrijf: Laudius     Duur: 7 maanden     Richtprijs: €319     Taal: Nederlands    

Ben je veel met het milieu bezig? Ben je nieuwsgierig naar hoe de aarde in elkaar steekt? Met de erkende cursus Basiskennis Natuurwetenschappen leer je de basis van wat de wetenschap in de loop der jaren heeft ontdekt over planten, dieren, mensen, de aarde en het universum. Je gaat op ontdekkingsreis door de wereld ..
Meer info


Bedrijf: Centrum voor Afstandsonderwijs     Duur: 6-9 maanden     Richtprijs: €199.00      Taal: Nederlands    

Wil je weten hoe een vulkaan werkt? Weet je niet zeker wat de ozonlaag net is? Vraag je je af wat alle lijntjes en lettertjes op de weerkaart betekenen? Deze thuisstudie Aardrijkskunde (Basis) biedt een antwoord op al jouw vragen! Was aardrijkskunde misschien jouw lievelingsvak op school? Ook dan is dit de cursus di..
Meer info