Vind een opleiding

Scribus/Indesign - NHA

Duur: 3 mnd
Richtprijs: €197.00
Taal: Nederlands
Aanbieder: NHA

>> proefles

Ben je verantwoordelijk voor de lay-out van het verenigingstijdschrift voor je sportclub? Wil je uitnodigingen maken voor verjaardagen of feestjes? Met de cursus Scribus leer je snel en gemakkelijk een goede lay-out maken.

Scribus is een desktop publishing programma (DTP), vergelijkbaar met bijvoorbeeld Adobe InDesign, Adobe Pagemaker en QuarkXPress.

Het gratis programma Scribus is ideaal voor het maken van tijdschriften, advertenties, uitnodigingen en zelfs huisstijlen. Je kunt meteen aan de slag.


Praktische cursus
In de cursus Scribus/Indesign ontdek je de mogelijkheden van het programma en raak je vertrouwd met de verschillende technieken.

Je leert hoe je tekstframes linkt en hoe je een afbeelding in een frame plaatst. Je leert technieken voor het opmaken van tijdschriften, advertenties en nog veel meer.

Met vele voorbeelden vertaal je de theorie rechtstreeks naar de praktijk. De technieken en gereedschappen komen gedurende de hele cursus regelmatig terug. Op die manier word je steeds handiger in Scribus/Indesign.

Elke les wordt afgesloten met heldere en uitdagende praktijkopdrachten.


Tips en tricks
De volgende onderwerpen komen in de cursus Scribus onder meer aan bod:

 • tekst- en afbeeldingsframes;
 • kleurgebruik;
 • opmaakprofielen;
 • en nog veel meer.

Stap voor stap raak je vertrouwd met de opmaaktechnieken. Je vergaart een schat aan kennis en vaardigheden en krijgt heel veel extra tips en tricks.


Volwaardige desktop publisher
Na afloop van de cursus maak je de leukste ontwerpen: van een uitnodiging voor een verjaardag tot een compleet tijdschrift.

Volg de cursus Scribus. Ontspannend als hobby, maar ook een waardevolle aanvulling voor je curriculum vitae.


Desktop publishing voor tekstschrijvers
Misschien ben je al tekstschrijver en wil je volledig opgemaakte teksten aan je klanten aanbieden. Dit vertaalt zich rechtstreeks in meer inkomsten en verhoogt je marktwaarde. De klant bespaart immers op een vormgever.


Studieprogramma Scribus/Indesign

 • kennismaking met Scribus;
 • tekst- en afbeeldingsframes;
 • beziercurven;
 • masterpages;
 • meer met kleur;
 • opmaakprofielen;
 • foto's bewerken;
 • drukken en printen.

Wat kun je aan het einde van de cursus?
Je bent na deze cursus Scribus in staat om zelfstandig en op een leuke manier documenten te maken; van een uitnodigingskaart voor een verjaardag tot een compleet tijdschrift! Wat we bij deze cursus heel belangrijk vinden is om jou vertrouwd te maken met Scribus. Zodat jij je niet meer laat overrompelen door de vele mogelijkheden van het programma, maar beetje bij beetje op jouw gemak de technieken leert. De enorme basiskennis en de extra tips en tricks die we jou aanbieden, brengen je zover dat je zelfstandig nog veel meer mogelijkheden kunt gaan ontdekken. De cursus Scribus is een aanrader, zowel voor privé- als beroepsmatig gebruik.


>> Meer info