Vind een opleiding

Europees Computerrijbewijs (ECDL) - Laudius

Doelgroep:

U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deze cursus te kunnen volgen.


Duur: 8 maanden
Opleidingsvorm: thuisstudie
Richtprijs: €149
Taal: Nederlands
Locatie:
Aanbieder: Laudius

>> proefles

Werkgevers kunnen vaak kiezen uit meerdere sollicitanten. Maar hoe weet een werkgever welke kandidaat daadwerkelijk over de juiste computervaardigheden beschikt? Met het ECDL-certificaat is er geen twijfel mogelijk: jij beschikt over voldoende, internationaal erkende vaardigheden! De erkende cursus ECDL bereidt je optimaal voor op de officiële examens van de Associatie voor Praktijkexamens.

De erkende cursus ECDL bereidt je optimaal voor op de officiële examens van de Associatie voor Praktijkexamens. Stap voor stap neem je de examenstof door en scherp je jouw eigen computervaardigheden verder aan. Zo wordt slagen voor het examen wel heel eenvoudig!

Wat kun je met deze cursus Europees Computerrijbewijs (ECDL)?

Met het succesvol afronden van de officiële examen kun je altijd en overal aantonen dat je over de juiste computervaardigheden beschikt.

Deze erkende cursus bestaat uit een aantal onderdelen:

    Computer Essentials
    Je maakt kennis met de opbouw van je computer: hardware, software en gegevensopslag, geheugen en informatienetwerken. Zo weet je precies wat jouw computer aankan.

    Online Essentials
    Naast de computer zelf speelt ook het internet een grote rol. Je leert hoe je veilig en effectief gebruik maakt van de mogelijkheden van internet en e-mail.

    Tekstverwerking
    Je maakt kennis met het opstellen van teksten, het opmaken, afronden en opslaan van documenten in het meest gebruikte tekstverwerkingsprogramma: Word.

    Spreadsheets
    Je bestudeert de werking en het gebruik van spreadsheets in Excel. Zo leer je alle basisbegrippen kennen en kun je complexe berekeningen uitvoeren en grafieken maken in een spreadsheet.

    Presentaties
    Door middel van het programma PowerPoint leer je hoe je mooie en professionele presentaties kunt maken, hoe je gebruik maakt van verschillende lay-outs en hoe je gebruik kunt maken van verschillende effecten in presentaties.

    Digi-veiligheid
    Waar op een computer wordt gewerkt, is ook de veiligheid van belang. Je leert hoe je op een veilige manier gebruik maakt van je computer en hoe je veilig kunt surfen op het internet.

    Online samenwerken
    Als je met meerdere mensen aan een project werkt, kun je online de samenwerking opzoeken. Je maakt kennis met allerlei handige toepassingen zoals agenda’s, social media, online vergaderen, leeromgevingen en mobiele technologie.


>> Meer info