Vind een opleiding

Digitale fotografie en beeldbewerking - Laudius

Doelgroep:

U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deze cursus te kunnen volgen.


Duur: 9 maanden
Richtprijs: €229
Taal: Nederlands
Aanbieder: Laudius

>> proefles

Jouw kinderen met rode ogen op de foto onder een prachtig versierde kerstboom. Een beeld van een sprookjesachtige zonsondergang met rechts in beeld een voorbijrijdende vrachtwagen. Een unieke foto van je vriendengroep die zo donker is dat niemand meer herkenbaar is. Komt dit je bekend voor en wil je deze situaties in de toekomst vermijden? Kies dan voor onze cursus Digitale fotografie.

De erkende cursus Digitale Fotografie en Beeldbewerking leert je om de mooiste foto’s zelf te maken en te bewerken. Zo maak je zelf unieke plaatjes met een professionele afwerking.

De cursus bestaat uit een aantal onderdelen:

    De digitale camera
    Je leert je digitale camera nóg beter kennen. Je verkent de vele verschillende functies van je camera en leert wanneer je welke functie kunt gebruiken.

    Digitale fotografie
    Je maakt kennis met de basisbeginselen van de digitale fotografie. Je leert meer over belichting en kleurweergave, en oefent met het maken van foto’s.

    Mogelijkheden met digitale fotografie
    Je bekijkt de verschillende mogelijkheden die je met digitale fotografie hebt. Je maakt onder andere kennis met het maken van sportfoto’s, portretten, dierenfoto’s en panoramafoto’s.

    Software
    Je bekijkt welke software er beschikbaar is voor digitale fotografie, en bepaalt welke programma’s het beste passen bij je eigen manier van fotograferen.

    Bewerking en archivering
    Je leert hoe je je foto’s op een praktische manier kunt bewerken en archiveren met de software van Picasa, Gimp, Fotoworks en PhotoScape.

    Presentatie
    Je leert hoe je je digitale foto’s op een aantrekkelijke manier kunt presenteren. Zo maak je zelf professionele plaatjes voor websites of digitale fotoalbums met je eigen foto’s.

    Afdrukken
    Tenslotte bekijk je de mogelijkheden om je foto af te (laten) drukken. Dit kun je zelf doen op fotopapier, maar er zijn tegenwoordig ook mogelijkheden om je foto op canvas of zelfs op hout te laten afdrukken.


>> Meer info