Vind een opleiding

Creatief schrijven - Laudius

Doelgroep:

U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deze cursus te kunnen volgen.


Duur: 9 maanden
Richtprijs: €369
Taal: Nederlands
Aanbieder: Laudius

>> proefles

Zit jouw hoofd vol met fantastische verhalen, plotten en karakters? Barst jij van de ideeën voor een kinderboek, een hoorspel of een autobiografie? De cursus Creatief Schrijven omvat de informatie om jouw hersenspinsels op een creatieve manier op papier te zetten. En wie weet leest straks een groot publiek jouw werk. Ervaar zelf hoe leuk en eenvoudig schrijven is. Als je maar de juiste impulsen krijgt!

Zit je vol ideeën die je graag zou willen delen met de wereld, en wil je die graag op papier zetten? Dan is de erkende cursus Creatief Schrijven precies wat je nodig hebt!

De erkende cursus Creatief schrijven biedt je vele mogelijkheden om jouw ideeën aan het papier toe te vertrouwen. Voor jezelf, of om gelezen te worden door een breder publiek.

De cursus bestaat uit een aantal onderdelen:

    Methoden om ideeën verder te ontwikkelen
    Je maakt kennis met een aantal methoden die je kunt gebruiken om je idee verder uit te breiden. Zo ontstaat er een stevige basis voor een goed verhaal.

    Perspectieven
    Je verdiept je in een aantal verschillende onderdelen die je nodig hebt bij het schrijven van een verhaal. Je maakt kennis met verschillende vertelperspectieven en leert hoe je je karakters en plot verder opbouwt. Verder oefen je met het opbouwen van scenes en dialogen, en het opbouwen van spanning in een verhaal.

    Beschrijven van omgevingen, gevoelens en atmosferen
    Een verhaal is niet alleen een beschrijving van een gebeurtenis. Je oefent met het beschrijven van de omgeving en het verwerken van gevoelens en atmosfeer in een verhaal.

    Stijl, klank en ritme
    Je leert welke invloed klank en ritme hebben in een verhaal, en hoe je dit kunt gebruiken om je verhaal goed en gemakkelijk leesbaar te maken.

    Bewerken van bestaande teksten
    Je oefent met het creatief bewerken van bestaande teksten.

    Humoristisch schrijven
    Je verdiept je in de verschillende manieren van humoristisch schrijven en oefent met het maken van satires en parodieën.

    Tekstvormen
    Je maakt kennis met de verschillende vormen die een tekst kan aannemen: een gedicht, fabel, kort verhaal, sprookje, roman of novelle.

    Thema’s
    Je leert meer over de verschillende thema’s waarbinnen je kunt schrijven. Bijvoorbeeld het schrijven voor hoorspelen, autobiografisch schrijven, of het schrijven voor kinderen.

    Publicatie
    Je leert hoe je een uitgeverij kunt benaderen om je werk gepubliceerd te krijgen.


>> Meer info