Vind een opleiding

Communicatiemanager - Laudius

Doelgroep:

U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deze cursus te kunnen volgen.


Duur: 8 maanden
Richtprijs: €269
Taal: Nederlands
Aanbieder: Laudius

>> proefles

Communicatie is voor organisaties van groot belang voor succes. Met de erkende cursus Communicatiemanager van Laudius word je deskundige op het gebied van interne communicatie, externe communicatie en marketingcommunicatie. Na het volgen van deze thuisstudie beschik je over uitgebreide kennis waarmee je iedereen van een goed doordacht communicatieadvies kunt voorzien.

Met de erkende cursus Communicatiemanager maak je kennis met communicatie in de breedste zin van het woord. Zo ben je straks optimaal voorbereid op alle communicatie-uitdagingen die je maar kunt tegenkomen.
Wat kun je met deze cursus Communicatiemanager?

De cursus Communicatiemanager leidt je op tot een breed georiënteerde communicatieprofessional. Jij beschikt over uitgebreide kennis waarmee je iedereen van een goed doordacht communicatieadvies kunt voorzien.

    Leer het vakgebied van de communicatie kennen


   Met de erkende cursus Communicatiemanagement leer je alles over communicatie in de breedste zin van het woord. Je kijkt niet alleen naar gesproken of geschreven communicatie, maar ook naar vormgeving, presentatie, doelgroepen en alles wat er bij een goede communicatie komt kijken. Zo beschik jij straks over de juiste kennis voor elke communicatie-uitdaging.

    Start je carrière in de communicatie

    Met een officieel erkend diploma op zak houdt niets je meer tegen jouw carrière als communicatieadviseur vandaag nog te starten!

    Begin als zelfstandig ondernemer!
    Ben je liever eigen baas? Ook dan kun je aan de slag met deze cursus. Na afronding beschik je over uitgebreide kennis om jouw klanten van een goed doordacht en professioneel advies te voorzien.

 

Met de erkende cursus Communicatiemanager leer je alles wat je nodig hebt om partners, klanten en collega’s te voorzien van een gedegen advies. Met het erkende diploma kan jouw carrière straks niet meer stuk! De cursus bestaat uit een aantal onderdelen:

    Communicatietheorie
    Je maakt kennis met de wereld van de communicatie, en bekijkt de theorie die achter elke vorm van communicatie schuilgaat.

    Interne communicatie
    Je bekijkt de communicatie die binnen een bedrijf plaatsvindt. Dat kan onderlinge communicatie tussen twee afdelingen zijn, maar ook nieuwsberichten die door de gehele organisatie verspreid worden.

    Externe communicatie
    Je bekijkt hoe bedrijven communiceren met de buitenwereld, en leert hoe je externe communicatie op een goede manier vormgeeft.

    Concerncommunicatie
    Je maakt kennis met concerncommunicatie, en leert welke specialisaties er op dit gebied zijn.

    Relatiebeheer
    Je verdiept je in het relatiebeheer, een belangrijk onderdeel van elke organisatie en van groot belang voor het imago en de reputatie van het bedrijf.

    Communicatieonderzoek
    Je leert hoe je een communicatieonderzoek opzet en uitvoert, en hoe je de resultaten van je onderzoek kunt presenteren.

    Communicatieplanning
    Je leert een goede communicatieplanning maken en uitvoeren.

    Marketingcommunicatie
    Marketing is een belangrijk onderdeel van de communicatie voor elk bedrijf. Het gaat immers om het binnenhalen van nieuwe klanten! Je leert hoe marketingcommunicatie werkt, en welke instrumenten er op dit gebied worden gebruikt.

    Media
    Je maakt kennis met de verschillende media waar je als communicatieadviseur mee te maken krijgt, en leert het medialandschap kennen.

    E-commerce
    Het internet is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de moderne communicatie. Je leert de mogelijkheden van E-commerce en internetmarketing kennen en gebruiken.

    Social media
    Je maakt kennis met verschillende social media, en leert hoe je deze kunt inzetten op communicatiegebied.

    De pers
    Je leert hoe je als communicatieadviseur omgaat met de pers.

    Tekst en beeld
    Je maakt kennis met de combinatie van tekst en beeld, en leert hoe je dit op een effectieve manier kunt inzetten voor verschillende communicatiedoelen.

    Wetgeving
    Je verdiept je in de wetgeving die op het gebied van communicatie geldt, en leert hoe je aan deze regels kunt voldoen.

    Evenementen
    Je leert hoe je evenementen kunt inzetten als communicatiemiddel


>> Meer info