Vind een opleiding

Business Coach - Laudius

Doelgroep:

U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deze cursus te kunnen volgen.


Duur: 5 maanden
Opleidingsvorm: thuisstudie
Richtprijs: €469
Taal: Nederlands
Locatie:
Aanbieder: Laudius

>> proefles

Deze cursus is perfect voor iedereen die beroepsmatig het uiterste uit individuen of groepen wil halen. Je leert hoe je kunt motiveren, aansturen en corrigeren. Ook leer je hoe je samenwerkingsvormen het best kunt laten functioneren en hoe je kunt handelen in crisissituaties. Je zult zien dat door jouw coaching de prestaties van jouw medewerkers of team als een komeet omhoog zullen schieten!

Wat kun je met de cursus Professioneel Coachen?

De cursus Professioneel Coachen leidt op voor een erkend diploma en richt zich op het coachen van medewerkers en teams. Zo beschik je over specifieke kennis die je binnen een zakelijke omgeving gemakkelijk toe kunt passen en geef je de prestaties van jouw medewerkers of teams een flinke zet in de goede richting.

De cursus bestaat uit een aantal onderdelen:

    Module 1: Coachingsfactoren
    Je maakt kennis met een aantal factoren binnen de coaching. Je kijkt naar de organisatie waarbinnen je werkzaam bent, en naar jouw rol als coach. Je leert hoe je de manager in zijn rol als coach kunt zetten, en hoe de medewerker als ‘coachee’ kan functioneren. Tenslotte bekijk je de rol van leidinggevenden en collega’s, en verdiep je je in de communicatie over coaching.

    Module 2: Coachingsvormen
    Je bestudeert verschillende vormen van coaching, zoals persoonlijke coaching, supervisie of intervisie. Daarnaast bekijk je op welke manier je kunt coachen en leer je meer over reguliere coaching, Socratisch coachen, transformationeel coachen, counseling, systematisch coachen, teamcoachen, coachend leidinggeven en provocatief coachen.

    Module 3: Coachingsstructuren
    Je verdiept je in verschillende coachingsstructuren en leert een analyse te maken van het beoogde resultaat door de situatie, taak, actie en het uiteindelijke resultaat in kaart te brengen. Je maakt kennis met ‘coaching on the job’, het coachen van de coach, en verdiept je in een meer complexe coachingsstructuur.

    Module 4: Coachingstraject
    Je bekijkt het coachingstraject van dichtbij, en verdiept je in de verschillende onderdelen. Je leert meer over de voorbereiding en het eerste gesprek, het opstellen van de hulpvraag en het maken van doelafspraken. Je oefent verschillende coachingssessies en leert hoe je met een crisissituatie om kunt gaan. Je evalueert verschillende coachingstrajecten en leert hoe je het coachingstraject bespreekt met de coachee en met de lijnmanager.

    Module 5: Coachingspraktijk
    Je gaat aan de slag met verschillende praktijkvoorbeelden en leert de opgedane theoretische kennis toepassen in de praktijk.


>> Meer info