Vind een opleiding

Basiskennis Management - NHA

Duur: 8 mnd
Richtprijs: €199.00
Aanbieder: NHA

>> proefles

Binnenkort leidinggeven aan mensen? Wat komt er allemaal kijken bij het managen van een afdeling of bedrijf? Het lijkt wel alsof je plots over alles iets moet weten. Volg de cursus Basiskennis Management en je bent goed voorbereid. De leerzame reis door de boeiende wereld van het leiding geven kan beginnen.

Als toekomstige manager ben je inderdaad van alle markten thuis. Niet alleen de core business moet je goed kennen. Je wilt ook andere zaken ‘in de vingers’ hebben.


Je goed laten informeren
Bedrijfseconomie, marketing en personeelsbeleid zijn bijvoorbeeld onderwerpen waarvan je goed op de hoogte moet zijn. En wat dacht je van de verschillende organisatieculturen?


Bedrijven verschillen
Er zijn verschillende organisatievormen en er komen steeds meer vormen bij. Intussen nemen bedrijven een platte organisatiestructuur aan, democratisch. Kinkt goed. Maar wat zijn de nadelen? Of zijn die er niet?

In je opleiding Basiskennis Management neem je de structuur van een bedrijf grondig onder de loep.


Leidinggeven
Leidinggeven aan medewerkers: uiteindelijk draait het daar om. Hoe stuur je een team aan? Welke beïnvloedingstechnieken zet je in om het beste uit je team te halen?

In het onderdeel leidinggeven leer je de basisvaardigheden van het managen zoals motiveren, delegeren en plannen.


Ben je meer baas of meer teamcoach?
Je ontdekt de verschillende leiderschapsstijlen in de opleiding Basiskennis Management.

De belangrijkste managementinzichten verwerf je al na acht maanden.

Wil je ook aansturen op financiële resultaten? De beroepsopleiding Bedrijfsleider bevat het onderdeel ‘bedrijfseconomisch rekenen’.


Doorgroeien
Doorgroeien naar een leidinggevende functie? Leer de belangrijkste zaken en krijg nieuwe managementskills onder de knie. Volg de beroepsopleiding Basiskennis Management.


De cursus Basiskennis Management is opgebouwd uit de volgende onderdelen:


Bedrijfsoriëntatie
In dit onderdeel wordt aandacht besteed aan de opbouw van een organisatie. Welke organisatievormen bestaan er? Hoe kan een organisatie worden opgebouwd? Wat zijn de voor- en nadelen van een bepaalde organisatievorm? Met andere woorden: we nemen de structuur van een bedrijf op boeiende wijze onder de loep.


Leidinggeven
In dit hoofdstuk komen de verschillende aspecten van het leidinggeven aan de orde. Deze super-interessante lessen behandelen onder andere zaken als communicatie, leiderschapsstijlen, gesprekstechnieken, geven van instructies, plannen, motiveren, controleren, delegeren en omgaan met conflicten. Kortom, we leren je alle basisvaardigheden van de moderne manager.


Personeelsbeleid
Een gedegen personeelsbeleid hoort bij een modern bedrijf. We laten interessante onderwerpen als werving en selectie, personeelsplanning, functionerings- en beoordelingsgesprekken de revue passeren.


Marketing
Aan de hand van een aantal nuttige praktijkvoorbeelden worden de basisbegrippen van de marketing behandeld. Je leert onder andere het beoordelen van omzet en marktaandeel, het onderscheiden van de verschillende goederensoorten en het inzetten van de "P′s" uit de marketing-mix.


Bedrijfseconomie
Dit onderwerp is van groot belang voor het berekenen van kostprijzen, het kiezen van financieringsmogelijkheden en het bijhouden van de boekhouding. Ook kengetallen als rentabiliteit, solvabiliteit en liquiditeit komen aan de orde.

Als deze cursus je bevalt kun je ervoor kiezen om nog een stapje "hogerop" te gaan en te starten met de opleiding Middle Management van NHA, een cursus die perfect aansluit op deze cursus. Kortom, de cursus Basiskennis Management is een zeer eigentijdse, praktische cursus waarin de jarenlange ervaring van NHA op het gebied van managementonderwijs is verwerkt en die vele deuren opent.


>> Meer info