Vind een opleiding

Art director - Laudius

Doelgroep:

U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deze cursus te kunnen volgen.


Duur: 12 maanden
Richtprijs: €949
Taal: Nederlands
Aanbieder: Laudius

>> proefles

Om originele campagnes te kunnen bedenken is het bezitten van een portie creativiteit niet voldoende. Om de vertaalslag tussen de bedrijfsstrategie van een klant en een goede campagne te kunnen maken dien je te beschikken over een degelijke kennis van marketing-communicatie. In deze breed opgezette cursus doet u alle kennis op waarover een moderne Art Director dient te beschikken.

Als art director werk je bij een reclamebureau of je werkt binnen een bedrijf op de publiciteitsafdeling. Jouw taak is het bedenken, het ontwikkelen en het visueel uitwerken van promotionele materialen en activiteiten. Daarbij kun je onder meer denken aan reclamecampagnes, advertenties, affiches en posters.

Tijdens de opleiding art director leer je om de wensen van de opdrachtgever effectief te vertalen naar een reclamecampagne. Soms zal de opdrachtgever het uitvoerende werk delegeren aan anderen. Als art director vervul jij dan de coördinerende rol. Je bent de schakel tussen de opdrachtgever en de uitvoerende medewerkers. Schrijf nu in voor de cursus art director en voel je snel thuis in de boeiende reclamewereld!

Wat kun je met deze cursus Art Director?


Welke voordelen biedt deze cursus?
Creativiteit alleen is niet voldoende om een reclamecampagne te laten slagen. Wil je de wensen van de klant effectief kunnen vertalen naar een succesvolle campagne, dan heb je kennis nodig van marketing en communicatie. Tijdens de opleiding art director leer je onder meer de volgende vaardigheden:

Optimaal gebruik van internet
De wereld verandert snel. Het internet is vaak de eerste plaats waar klant en aanbieder elkaar vinden. Tijdens de thuisstudie art director leer je hoe je optimaal gebruik kunt maken van internet.

Creatieve processen
Tijdens de opleiding art director komen creatieve processen uitgebreid aan de orde. Via welke methoden en technieken kun je tot originele ideeën komen? En hoe overtuig je jouw potentiële klanten vervolgens van die ideeën?

Kennis van grafische programma's
Als art director werk je meestal met een team van grafisch vormgevers en DTP-ers. Je hebt dus een gedegen kennis nodig van grafische programma's als Photoshop, Illustrator en InDesign. Daarnaast zul je ook regelmatig moeten communiceren met redacteurs en copywriters. Ook het schrijven van reclameteksten komt daarom aan bod.

 

De cursus bestaat uit een aantal onderdelen:

Communicatiemanagement
Je verdiept je onder andere in communicatietheorie, concerncommunicatie, relatiebeheer, communicatieonderzoek en –planning, media en medialandschap, e-commerce, sociale media en evenementen.

Reclame in de praktijk
Je verdiept je in de wereld van de reclame. Je leert hoe reclame is ontstaan en wat de grondbeginselen van een goede reclame zijn. Verder verdiep je je in branding en het positioneren van een merk, het geven van een goede pitch, mediaplanning en het werven van klanten.

Copywriting
Je leert wat de waarde van goede copywriting is. Je oefent met het schrijven voor advertenties, direct mail, brochures, PR-materiaal, en teksten voor radio, televisie en internet.

Grafische vormgeving
Tenslotte maak je kennis met een aantal van de belangrijkste onderdelen van de grafische vormgeving, en leer je omgaan met Photoshop, InDesign en Illustrator.


>> Meer info