Vind een opleiding

Angst- en stressbeheersing - Laudius

Doelgroep:

U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deze cursus te kunnen volgen.


Duur: 8 maanden
Richtprijs: €109
Taal: Nederlands
Aanbieder: Laudius

>> proefles

In het dagelijks leven kan werkdruk, sociale druk of prestatiedruk  voor spanning en stress zorgen. Aan de basis van een stressreactie staat vaak een angst. Angst om te falen, om ontslagen te worden, om niet aardig gevonden te worden, de redenen zijn voor ieder persoonlijk en verschillend. Door deze gevoelens van angst en stress onder controle te houden kun je gemakkelijker omgaan met uitdagingen, zit je beter in je wel en maak je het leven een stuk eenvoudiger.

De erkende cursus angst- en stressbeheersing biedt je goede kennis over de veroorzakers van angst en stress, en leert je een aantal praktische methoden om hier op een goede manier mee om te gaan. Daarmee maak je niet alleen je eigen leven een stuk gemakkelijker, maar kun je ook anderen helpen en adviseren over stress gerelateerde problemen.


Wat kun je met deze cursus Angst- en stressbeheersing?

Met de cursus angst- en stressbeheersing leer je kijken naar je persoonlijke situatie. Je leert welke zaken voor jou stress op kunnen leveren en hoe je die op een praktische, eenvoudige manier aanpakt.

En dat maakt het dagelijks leven een stuk minder stressvol!

Leer je persoonlijke stressveroorzakers kennen
Door de kennis die je opdoet in de cursus angst- en stressbeheersing toe te passen op je eigen situatie, krijg je inzicht in die zaken die voor jou stress veroorzaken, en de achterliggende reden. Vaak is het kennen van de oorzaak al genoeg om een deel van de stress weg te nemen.

Maak kennis met praktische methoden om met angst en stress om te gaan
Deze erkende cursus biedt je een aantal eenvoudige, praktische technieken die je leren om op een goede manier met angst en stress om te gaan. Hierdoor sta je stabieler en zelfverzekerder in het leven.

Adviseer en ondersteun anderen
De kennis die je opdoet kun je natuurlijk prima toepassen op jezelf, maar ook anderen kunnen hiervan profiteren. Je kunt hiermee ook de mensen in je omgeving adviseren over situaties waarin angst en stress een rol spelen.

Maak je leven eenvoudiger!
Door te weten wat in jouw persoonlijke situatie stress veroorzaakt, en door het toepassen van een aantal eenvoudige technieken, kun je jouw stressniveau verlagen en rust en balans brengen in het dagelijks leven


>> Meer info