Vind een opleiding

Opleidingen - Sollicitatievaardigheden

Wat is Sollicitatievaardigheden ?

Interviewen is een vaardigheid op zich, een waarbij uw vermogen om met de interviewer om te gaan en uw gedachten onder woorden te brengen, factoren zijn die net zo belangrijk zijn bij het vinden van de baan als de kwalificaties die op uw cv staan vermeld.

Een sollicitatiegesprek voeren voor een baan vereist veel zelfvertrouwen, zwier en kennis van interpersoonlijke communicatie. De manier waarop je jezelf presenteert tijdens een sollicitatiegesprek, geeft hiring managers een eerste indruk van jou als potentiële stafmedewerker en zet de toon voor hoe je zou presteren in een dagelijkse hoedanigheid. Interviewvaardigheden om uzelf te onderscheiden van uw concurrentie zijn onder meer planning en onderzoek vooraf, een grondige kennis van het bedrijf en een uitgebreid begrip van de verantwoordelijkheden van de functie die u zoekt.


Onderzoeksmogelijkheden
Voordat u uw eerste gesprek met een wervingsmanager voert, moet u eersteklas interviewvaardigheden toepassen. Onderzoek doen naar het bedrijf, de principes en de geschiedenis ervan bewapent u niet alleen goed voor het interview, maar toont ook uw oprechte interesse in de organisatie aan. Het is gemakkelijker dan ooit om dit beenwerk voorafgaand aan het interview uit te voeren. Uw doel moet zijn om een ​​goede gesprekskennis te hebben over het volgende:

  • De producten en diensten van het bedrijf
  • De bedrijfsfilosofie van de organisatie
  • Namen en achtergronden van belangrijke leiders in het bedrijf, inclusief de persoon die u interviewt
  • De geschiedenis van het bedrijf, inclusief zowel goede als slechte berichtgeving in de media

Het is ook belangrijk om uzelf te informeren over de bijzonderheden die specifiek van toepassing zijn op de baan die u zoekt, als een manier om uw sollicitatievaardigheden aan te scherpen.

Een tip voor een sollicitatiegesprek, als u solliciteert voor een verkoopfunctie, moet bijvoorbeeld omvatten dat u leert wie de concurrentie van het bedrijf is, en in staat moet zijn om manieren te bespreken waarop u denkt dat u het bedrijf in een verkoopfunctie kunt onderscheiden. Als u solliciteert naar een baan in marketing of reclame, moet u zich vertrouwd maken met de huidige marketingcampagnes en -strategieën, en bereid zijn om te bespreken wat u leuk vindt, wat u anders zou doen en waarom.

Dus hoe pak je dit soort voorbereidende werkzaamheden voor het sollicitatiegesprek aan? Bezoek de website van het bedrijf en lees pagina's met betrekking tot het bedrijfsprofiel, leiderschapsbiografieën en product- en serviceaanbiedingen. Voer ook een online zoekopdracht uit met behulp van het filter "nieuws" om een ​​onpartijdige verslaglegging te krijgen van hoe de organisatie door de media wordt bekeken. Overweeg om het Better Business Bureau en online beoordelingen van eerdere werknemers en klanten te doorzoeken om u een goed beeld te geven van hoe anderen het bedrijf zien.

Kennis van de rol
Een belangrijke sollicitatievaardigheid is het begrijpen van de bijzonderheden van wat het bedrijf wil zien in een kandidaat voor de functie die u zoekt. Dit betekent dat u de taakomschrijving zorgvuldig moet lezen en deze stuk voor stuk moet ontleden. Sommige vereisten zijn algemeen en niet-specifiek, zoals "goede communicatieve vaardigheden" en "teamspeler". Hoewel de terminologie misschien vaag is, is het een goede vaardigheid om tussen de regels door te lezen. De taal moet u vertellen dat het bedrijf deze attributen waardeert, wat betekent dat u in een interview zowel naar de taken moet verwijzen als de betekenis ervan in uw vragen en antwoorden moet integreren. Bijvoorbeeld:

Door de vacature voor deze functie te lezen, erken ik dat goede communicatieve vaardigheden en teamwork belangrijk zijn voor deze organisatie. Ze zijn ook belangrijk voor mij. Ik ben er trots op dat ik altijd op zoek ben naar manieren om anderen in mijn divisie van dienst te zijn, omdat ik denk dat het een sterkere, meer samenhangende en productieve eenheid creëert. Ik communiceer ook regelmatig via tal van kanalen, waaronder e-mail, korte dagelijkse stand-up meetings en softwaremeldingen voor projectplanning. Zijn er andere manieren waarop mensen in de organisatie aan deze belangrijke criteria voldoen?

Natuurlijk omvatten goede interviewvaardigheden ook het vermogen om specifieke zaken in een interview aan de orde te stellen. Als een functieomschrijving bijvoorbeeld vraagt ​​om het vermogen om anderen te managen, moet uw reactie even specifiek zijn. Bijvoorbeeld:

In mijn laatste rol heb ik leiding gegeven aan een staf van drie mensen, waaronder een graficus, een freelanceschrijver en een administratief medewerker. Ik heb ze allemaal aangenomen, prestatierichtlijnen gegeven, ze geëvalueerd en in een ongelukkig geval van slechte prestaties heb ik een staflid ontslagen.

Articuleer reactiemogelijkheden
Hoe u in een interview op vragen reageert, gaat niet alleen over wat u zegt, maar ook over hoe u het zegt. Uw antwoorden moeten specifiek zijn voor de gestelde vraag en tegelijkertijd in overeenstemming zijn met wat u probeert te bereiken, of dat nu uw kwalificaties zijn, uw kennis aantonen of laten zien hoe u presteert onder druk. Enkele tips om te overwegen:

Kom tot de kern van wat de interviewer vraagt. Als je wordt gevraagd om een ​​uitdagende baas uit je verleden te beschrijven, zijn ze niet per se op zoek naar een gedetailleerde analyse van een eikel waar je vroeger voor werkte; ze beoordelen eerder hoe u een moeilijke situatie met een leidinggevende hebt aangepakt. Dit is een gelegenheid om evenwicht, tact en bedachtzame probleemoplossende vaardigheden te demonstreren.

Bied voorbeelden aan. Een van de beste manieren om interviewers te laten zien hoe je in het 'echte leven' bent, is door verhalen te vertellen om vragen te beantwoorden. Als je er bijvoorbeeld naar wordt gevraagd

Overzicht cursussen Sollicitatievaardigheden


Doelgroep: Professionals looking to stealthily get promoted or job hunt,Job seekers who want to improve their results,People considering a career change,Recent college graduates,Participants and recent graduates..

Bedrijf: Udemy     Duur: 6 uur in totaal     Richtprijs: €199.99    

Welcome to the world's BESTSELLING career management course from Eazl and former Bay Area recruiter, Davis Jones! This course is tested by the market and has been reviewed 5k+ times. This course is now part of the curriculum at University of San Francisco, EDHEC Business School, Golden Gate University, Sonoma State Uni..
Meer info

Doelgroep: coaches die hun methodieken willen uitbreiden,adviseurs die op zoek zijn naar kennis van nu,leidinggevenden en managers die minder hard willen werken,en iedereen die niet per se de dingen wil houden z..

Bedrijf: Udemy     Duur: 1 uur in totaal     Richtprijs: US€ 19,99    

In vijf heldere stappen introduceert Siets Bakker systemisch werk op een manier die je direct kunt toepassen in je eigen leven. Iedere stap wordt ingeleid met een korte video. Daarna volgen vragen en opdrachten om het geleerde te vertalen naar jouw leven. Met extra veel aanwijzingen en verdiepingsmogelijkheden. Er..
Meer info

Doelgroep: Professionele interviewers..

Bedrijf: Udemy     Duur: 3,5 uur in totaal     Richtprijs: € 99,99    

Haal het maximale uit het gesproken of geschreven woord met deze cursus. Hoor dingen die je voorheen niet hoorde. Stel veel slimmere vragen dan je collega's. Doe op een makkelijke manier aan waarheidsvinding en maak gesprekken en interviews leuker. Ontwikkel jezelf tot een nog betere professional en leer om nog ..
Meer info

Doelgroep: This course is designed for people who are responsible for hiring at their organization. ,Both new and experienced interviewers will benefit from this course...

Bedrijf: Udemy     Duur: 1,5 uur in totaal     Richtprijs: €19.99    

Welcome to the "Interview Essentials" Course! Becoming known for having an “eye for talent” is one of the most sought after management skills in any industry today.   But don’t be fooled -- managers who hire the best people aren’t born with the ability to spot talent! They just know the secrets of&nbs..
Meer info

Doelgroep: Hiring managers and business owners who do not have formal human resource training and want a quick primer on formulating effective interview questions.,Students of management...

Bedrijf: Udemy     Duur: 1 uur in totaal     Richtprijs: €19.99    

This course has been hand-selected by Udemy for the Udemy for Business (UFB) content collection - updated October 2017 Building best-in-class teams, starts with hiring the right people and the interview event is a crucial step in the hiring process. And interview questions are a key component o..
Meer info

Doelgroep: Studends who are interested in writing code that run faster and use less memory,People who want to apply for job as software engineer or software developer..

Bedrijf: Udemy     Duur: 15 uur in totaal     Richtprijs: €199.99    

This course prepared depending on my real Software Engineer job interviews experiences with Google, Microsoft, Amazon, and Snapchat. In this course you will learn how to Analysis algorithms like Sorting, Searching,  and Graph algorithms. And how to reduce the code complexity..
Meer info

Doelgroep: Anyone who wants to prepare for a Data Science Interview,Anyone interested in a career in Data Science..

Bedrijf: Udemy     Duur: 4 uur in totaal     Richtprijs: €194.99    

According to Glassdoor, a career as a Data Scientist is the best job in America! With an average base salary of over $120,000, not only do Data Scientists earn fantastic compensation, but they also get to work on some of the world's most interesting problems! Data Scientist positions are also rated as having some of th..
Meer info

Doelgroep: You are learning Java,You are learning Spring,You want to attend Java \ Spring Interviews,You want to add more depth to your Spring Knowledge..

Bedrijf: Udemy     Duur: 6 uur in totaal     Richtprijs: €199.99    

How about Quickly Revising all the Important Spring and Spring Boot Concepts in about 6 Hours before an interview?Spring ?   Yes.    Spring Boot ? Included.    Spring MVC ?  Yes.    Spring REST ? Yes.   Spring AOP ? Yes.  Spring JDBC? Included.    &n..
Meer info

Doelgroep: Job applicants,Serious professionals..

Bedrijf: Udemy     Duur: 22 uur in totaal     Richtprijs: €199.99    

Interviewing skills are the difference between getting the appointment for the job interview versus getting the job offer. Great job interviewing skills are essential if you want the best jobs in today’s competitive job market. Does the prospect of going into a strange room and answering questions from one or more st..
Meer info

Doelgroep: UG or Master Graduates,Masters \ MBA Program Applicants,Young to Mid-level Professionals..

Bedrijf: Udemy     Duur: 1 uur in totaal     Richtprijs: €29.99    

Master the most essential career interview skills and techniques in JUST 1 HOUR. This course will provide you with a highly effective and systematic framework to get yourself prepared for any kind of interviews, and we have combined key principles together with real-life interview examples to ensure an impactful learni..
Meer info

Doelgroep: This course is terrific for anyone who will be participating in job interviews either now or in the future and wants to learn all the techniques and best practices to be successful and get hired.,Cour..

Bedrijf: Udemy     Duur: 6 uur in totaal     Richtprijs: €199.99    

JOIN 22,000+ STUDENTS THE LONGEST AND MOST COMPREHENSIVE COURSE THAT IS 100% FOCUSED ON JOB INTERVIEWING SO YOU CAN GET HIRED!*** Includes Extensive Demo on Specific Questions! "Excellent course. Simply the most comprehensive course on job interviewing on Udemy." - Zoe T "Great course with amazing practical c..
Meer info

Doelgroep: students, recent grads and anybody who wants to learn how to hack job interviews..

Bedrijf: Udemy     Duur: 5 uur in totaal     Richtprijs: €149.99    

Over 201,000 people from 194 countries enrolled in Jimmy's coursesOverall, 30,000+ TOP Reviews!Featured in Entrepreneur, Forbes, FoxNews, and Business Insider magazinesformer Goldman Sachs and Allianz employee turned location independent entrepreneurWinner of the first Udemy Innovation AwardTop-rated Speaker at prestig..
Meer info

Doelgroep: Graduating Students Looking For Jobs,Professionals,Job Seekers Looking to Change Job..

Bedrijf: Udemy     Duur: 1 uur in totaal     Richtprijs: €109.99    

It's time to make job interview preparation less tedious and structured!Job Interview preparation is one of the most messy tasks out there especially when you are caught with an upcoming interview with little to no time for preparation. The thought of going for an interview puts many people in anxiety and preparation a..
Meer info

Doelgroep: Anyone involved in the hiring process.,Managers,Recruiters,Human Resources Professionals,Those who aspire to be any of the above.,Anyone who wants to understand the approach of the interviewer..

Bedrijf: Udemy     Duur: 1,5 uur in totaal     Richtprijs: €199.99    

Are you struggling with turnover and a track record of unsuccessful hires? Are your interviews failing to produce enough reliable information to pick consistent ‘winners’? Are you missing out on the best candidates, often losing them to the competition?Whether you’re a seasoned HR professional or an entry-level r..
Meer info

Doelgroep: A person in a hiring position,A member of an organization that hires,A hiring manager,Anyone who has to conduct interviews..

Bedrijf: Udemy     Duur: 1 uur in totaal     Richtprijs: €19.99    

Recognize the importance of good talent, but find it difficult to drawn excellent candidates for your organization? Hired major duds in the past? Hiring is a complicated aspect of building an organization, and something most people get 100% wrong! But those that do build long-lasting brands, massive empires, and com..
Meer info

Doelgroep: This course is for anyone that is interested in getting their dream job and wants to learn how to create/optimize an incredible resume, LinkedIn profile, networking skills, interview skills and much m..

Bedrijf: Udemy     Duur: 5,5 uur in totaal     Richtprijs: €99.99    

Are you ready to take your career to the next level and get your dream job by interviewing better than anyone else can? This comprehensive interview course, contains more than 150 lectures over 5 hours, 22 easy to complete exercises, an 85 page Interview Success Journal for you to complete duri..
Meer info

Doelgroep: This Course Is A Comprehensive Blueprint For Anyone That Wants To Get Their Dream Job, Climb Up The Corporate Ladder, Increase Their Salary Or Switch Careers,Especially Valuable For People Who, After..

Bedrijf: Udemy     Duur: 5 hours     Richtprijs: €194.99    

13,000+ Students have enrolled in my 13 Courses!The 4.75 Rating from student reviews shows the value packed in this course!Practicality: Over 95 lectures including PDFs, Case Studies and Action Items will enable you to put in practice everything you learn! Accelerating your career twi..
Meer info

Doelgroep: job seekers,business professionals,students,executives..

Bedrijf: Udemy     Duur: 1 uur in totaal     Richtprijs: €199.99    

Interviewing skills are essential for job hunters. Imagine walking into every job interview knowing that you are going to come across your very best! Imagine getting your dream job! You will be excellent at job interviewing skills.You will know how to showcase your strengths and accomplishments in every job interview. ..
Meer info

Doelgroep: Engineering students about to complete their course.,Engineering graduates who are seeking a job.,Engineering students appearing for placement interviews.,Students appearing for interview for civil en..

Bedrijf: Udemy     Duur: 6 uur in totaal     Richtprijs: €19.99    

We spend four years at engineering college and learn many things. However, there are things that are not taught at the engineering college but are useful in professional life. This course is intended to cover the void that remains even after four years of engineering. This course is intended to teach you the conceptual..
Meer info

Doelgroep: Recent grads and a new job - searchers who are looking to smoke their interviews,Folks looking for a career change and knowing the quirks of the interview process,Hiring managers and recruiters - to a..

Bedrijf: Udemy     Duur: 2.5 hours     Richtprijs: €109.99    

THE ULTIMATE INTERVIEW COURSE - LEARN HOW TO ROCK YOUR NEXT JOB INTERVIEW SO YOU CAN ADEQUATELY SHOWCASE YOUR STRENGTHS AND LAND YOUR DREAM JOB!Set yourself up for success and take full control of the interviewing process - from Job Search to Interview to Salary Negotiation.With over 15 years of combined..
Meer info

Doelgroep: Anyone who feels unsatisfied in their current role,Those look for a career change,Someone applying for a promotion or their next level up,Anyone who wants to identify the most fulfilling career for th..

Bedrijf: Udemy     Duur: 2 hours     Richtprijs: €99.99    

Get Your Dream Job - Interview Technique & Resume WritingResume/CV tips and interviewing skills to ace job interviews and find your purposeI meet people on a daily basis who are unhappy in their job - and I’m always struck by how important career choices are. Of course your job affects your short term happiness b..
Meer info