Vind een opleiding

Bachelor Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) - NTI

Duur: 36 maanden
Richtprijs: € 165,00 p/m
Taal: Nederlands
Aanbieder: NTI

>> proefles

Ons land kent vele wetten en regels. Wil jij mensen graag helpen om een weg te vinden tussen al deze rechterlijke begrippen? Als sociaal juridisch dienstverlener zal dat je taak zijn. Er zijn zoveel uiteenlopende functies in het sociaal-juridische vakgebied dat je altijd voor een uitdaging zult staan. In sommige functies heb je dagelijks contact met mensen die je hulp hard nodig hebben, soms werk je achter de schermen aan beleid.  Wat denk je, is de combinatie wetten en regels en sociaal werk iets voor jou? Volg dan een Bachelor opleliding Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD).

Doe nu een gratis proefles Sociaal Juridische Dienstverlening

Sociaal juridisch dienstverlener is een veelzijdig beroep waarmee je alle kanten op kunt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een van de volgende invullingen:

mensen advies geven over juridische zaken;
mensen met schulden helpen;
beleid ontwikkelen bij bijvoorbeeld gemeentes

De opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening bevat per studiejaar 4 interessante praktijkbijeenkomsten. Topdocenten geven jou uitleg over de theorie, op deze manier gaat het beter voor je leven. Daarnaast leer je samen met andere studenten de vaardigheden van een SJD'er. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn tijdens Sociaal Juridische Dienstverlening:

Juridische Gespreksvoering
Onderzoek en rapportage
Strafrecht
Dossiervorming en advisering

Specifiek kun je na HBO SJD gaan werken als bijvoorbeeld:

reclasseringsmedewerker
sociaal medewerker
UWV werkcoach
bewindvoerder
schuldhulpverlener
casemanager re-integratie
juridisch medewerker vluchtelingenwerk


>> Meer info