Vind een opleiding

Start je eigen cateringbedrijf - Laudius

Doelgroep:

U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deze cursus te kunnen volgen.


Duur: 9 maanden
Richtprijs: €469
Taal: Nederlands
Aanbieder: Laudius

>> proefles

Heb je een passie voor koken en maak je graag mensen blij met overheerlijke zelfgemaakte gerechten? Heb je er ooit aan gedacht om te gaan doen wat je echt leuk vindt en zou je het liefst vanuit thuis willen werken? Nu kun je jouw dromen verwezenlijken. Deze cursus neemt je stap voor stap mee langs alle aspecten van het opzetten en leiden van een eigen cateringbedrijf.

Met de erkende cursus Start je eigen cateringbedrijf leer je stap voor stap wat je moet doen om jouw eigen bedrijf werkelijkheid te laten worden. Of je nu net begint, een ervaren kok bent of liever alleen het management voert, met deze eenvoudig te volgen cursus ben jij straks klaar voor het opstarten van je eigen bedrijf!

Wat kun je met deze cursus Cateringbedrijf starten?

De cursus Start je eigen cateringbedrijf leidt op voor een erkend diploma en helpt je bij het opzetten van jouw eigen onderneming. Je leert stap voor stap wat je nodig hebt om je eigen bedrijf te starten, en welke beslissingen je moet maken om van jouw cateringbedrijf een succes te maken.

De cursus bestaat uit een aantal onderdelen:

    De cateringbranche
    Je maakt kennis met de cateringbranche, en leert hoe de markt eruit ziet.

    Prijs- en portiebepaling
    Je leert hoe je de juiste prijs voor je producten bepaalt. Je bekijkt hiervoor onder andere de inkoopwaarde, tijdsinvestering en portiegrootte van je producten.

    Menuplanning
    Je verdiept je in het opstellen van een goed menu. Welke keuzes wil jij je klanten aanbieden? Ga je voor de verfijnde Franse keuken, serveer je Spaanse hapjes, of laat je jouw gasten kennismaken met spannende Aziatische gerechten?

    Offertes en contracten
    Je leert hoe je offertes en contracten opstelt die niet alleen duidelijk zijn voor je klanten, maar ook aan alle juridische richtlijnen voldoen.

    Producten en diensten
    Je verdiept je in de producten die je wilt gaan aanbieden. Verzorg je gerechten die worden afgeleverd of opgehaald, of lever je een complete ervaring in je eigen restaurant, of als kok op locatie bij je gasten?

    Materialen en hulpmiddelen
    Je bedenkt welke materialen en hulpmiddelen je nodig hebt om jouw bedrijf goed op te kunnen starten. Van grote professionele keukens tot hoogwaardige pannen of sfeervol serviesgoed.

    Inkoop
    Voor het maken van gerechten zijn ingrediënten nodig die je inkoopt. Je bekijkt het inkoopproces en leert hoe je je inkopen goedkoop en efficiënt kunt inregelen.

    Financieel management
    Natuurlijk wil je dat je bedrijf financieel gezond blijft. Je leert hoe je grip houdt op je bedrijfsfinanciën en een goede financiële administratie opzet.

    Catering in de praktijk
    Je leert hoe de dagelijkse praktijk van het runnen van een cateringbedrijf verloopt. Je leert de belangrijkste zaken die je dagelijks kunt tegenkomen in je eigen bedrijf.

    Hygiëne
    Bij het maken van gerechten ben je gebonden aan een aantal hygiëneregels. Je maakt kennis met deze regels en leert hoe je hiermee in de dagelijkse praktijk om kunt gaan.

    Marketing
    Natuurlijk heeft een bedrijf ook klanten nodig die je producten gaan kopen! Je leert verschillende marketingtechnieken om klanten aan te trekken.

    Het ondernemersplan
    Tenslotte schrijf je een ondernemersplan voor jouw eigen cateringbedrijf: hoe gaat het eruit zien, wat ga je aanbieden, tegen welke prijs? Met een goed doordacht ondernemersplan kun je vervolgens de financiering krijgen die je nodig hebt om jouw bedrijf werkelijkheid te laten worden!


>> Meer info