Vind een opleiding

Basiscursus Tekenen - Udemy

Doelgroep: Voor iedereen die de basis van het tekenen naar de waarneming wil leren.
Duur: 1,5 uur in totaal
Richtprijs: US$ 19,99
Taal: Nederlands
Aanbieder: Udemy

>> proefles

Over deze basiscursus tekenen

Iedereen die een rondje kan trekken op papier is motorisch in staat tot tekenen.

De vaardigheid om dingen die je ziet na te tekenen zit echter niet in je hand, maar in je hoofd en nog preciezer: in je manier van kijken.

Het gaat er bij tekenen namelijk vooral om om de informatie die je ogen zien, goed te vertalen in richtingen en verhoudingen. Dat is echt een andere manier van kijken dan je gewend bent. Sommigen kunnen dit van nature en anderen moeten het eerst leren.

 

Wat leer je in deze basiscursus?

In deze cursus leer je steeds een andere manier van kijken. Dit doe je in korte opdrachten - de zogenaamde 'Blik Openers' - die je in een kwartiertje kunt doen. Aan het einde van de cursus houd je de eerste en de laatste tekening naast elkaar en dan zul je zien: Wow! Ik ben echt beter geworden in tekenen!

Als je deze tekencursus hebt afgerond heb je beter leren kijken: de sleutel in het leren tekenen. Dit oefenen van je blik zal heel waardevol blijken, want beter kijken betekent meer in het moment, bewuster EN opmerkzamer in je wereld staan. Dat zal op allerlei vlakken z'n vruchten gaan afwerpen.

Dat zul je zien ;-)

 

Voor wie is deze cursus tekenen?

Deze tekencursus is vooral geschikt voor beginnende tekenaars. Ook zullen er voor gevorderde tekenaars ook wel een paar leuke lessen bijzitten. En een stok achter de deur om weer te tekenen is altijd een goed idee, toch?

 

Veelgestelde vragen:

Wanneer begint en eindigt de cursus?

De cursus begint nu en eindigt nooit! Het is helemaal aan jou hoe lang je erover wilt doen: de informatie blijft altijd beschikbaar. Jij bepaalt wanneer je begint en jij bepaalt wanneer je klaar bent. Je kunt hem zelfs meerdere keren doen ;-)

Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?

Hoe klinkt 'een leven lang'? Nadat je je hebt ingeschreven heb je onbeperkt toegang tot deze cursus zo lang als je wilt op al je apparaten. Computer, laptop of iPad, zelfs op je telefoon! Hoe jij het het makkelijkste vindt.

Is er een vaste volgorde in de cursus?

Het is wel aan te bevelen de volgorde van de lessen aan te houden, want hier is echt over nagedacht. Gewoon beginnen bij het begin dus ;-) Binnen elke les echter ben je helemaal vrij te kiezen wat je eerst wilt doen: de opdracht lezen, de demonstratie bekijken of meteen aan de slag met de praktijkoefening! Zo leer je hoe je het zelf prettig vindt.

Is er een vervolg als ik klaar ben met deze cursus?

Online is er nog geen vervolg, maar offline, dus gewoon in een groep met een 'live' docent zijn er vele mogelijkheden in Schilderschool d' Oude Werf te Nieuwegein. Daar worden verschillende tekenworkshops en -cursussen gegeven voor beginners en gevorderden.

Hoe kom ik aan de tekenmaterialen?

Je kunt de opdrachten doen met elk materiaal dat je prettig vindt of voorhanden hebt: potlood is het fijnste, omdat je daarmee hard en zacht kunt drukken en dus eerst wat verkennende dunne lijntjes kunt maken om die daarna steviger aan te zetten. Gummen mag niet dus die heb je niet nodig. Maar je kunt ook tekenen met pen, inkt, vulpen... fijnschrijver of stift. De ondergrond kan duur tekenpapier zijn, dat werkt wel fijn, maar printer papier werkt ook prima!

Waar kan ik vragen stellen?

Je kunt onder elke les apart je vragen kwijt, maar algemene vragen kunnen ook in de Facebook groep Blik Opener gesteld worden. Je kunt hier ook een afbeelding van je schilderij uploaden om je vraag te illustreren. Sasja krijgt hiervan meteen een melding en reageert dan zo snel ze kan ;-)

Een andere vraag? Stel deze gerust via info@schilder.school


>> Meer info
Trainer/docent/instructeur
Sasja Bork
Sasja Bork

Ik ben Sasja Bork en ik ben jouw gids in Teken- en Schilderland! Zelf teken ik al sinds ik een potlood vast kan houden en ik schilder 25 jaar met olieverf. Ik geef 17 jaar les in schilderen en heb een eigen schilderschool. Als eerstegraads docent en

Lees meer