Vind een opleiding

Opleidingen - Bloemschikken

Wat is Bloemschikken ?

Oorspronkelijk werd de Vakopleiding Bloemschikken opgezet voor mensen die een eigen bloemenzaak wilden beginnen. Nu geldt dat nog steeds, maar deze opleiding is ook zéér geschikt voor jou wanneer je als vakbekwaam bloembind(st)er wilt gaan werken. Bijvoorbeeld als bruidswerkspecialist of als vaste leverancier van de welkomstboeketten op bedrijfsbalies.

Als creatieve hobbyist loop je vaak tegen beperkingen aan, vanwege het ontbreken van een goede techniek. Een mooi, creatief en exclusief arrangement mag natuurlijk niet uit elkaar vallen, vanwege dit gebrek.

De laatste jaren wordt de vakopleiding dan ook steeds vaker gevolgd door mensen die gewoon alles van bloemschikken willen weten, omdat 'dat hetgene is wat ze altijd al hebben willen doen, maar waarvoor ze nooit de stap hebben durven nemen'.

Leeftijd speelt voor het volgen van de Vakopleiding geen rol van betekenis. 

Overzicht cursussen Bloemschikken


Doelgroep: De cursus Bloemschikken is bedoeld voor iedereen die bloemstukken wil leren maken of hier meer over wil leren. Speciale voorkennis heb je niet nodig...

Bedrijf: NHA     Duur: 4 mnd     Richtprijs: €199.00    

Bloemen houden van mensen. Hou jij ook van bloemen? Ben je graag creatief met je handen bezig? Volg dan de cursus Bloemschikken. Bloemschikken, ook wel bloemsierkunst genoemd, is het vormgeven of creëren van werkstukken met bloemen, blad, takken en mos. Is het een hobby, is het kunst of is het een professio..
Meer info