Vind een opleiding

Opleidingen - Henna Brows

Wat is Henna Brows ?

Wat zijn henna-wenkbrauwen?

Henna-wenkbrauwen zijn een vorm van wenkbrauwverkleuring die wordt gebruikt om de huid onder de wenkbrauwharen te kleuren. Het doel hiervan is om een ​​schaduw te werpen of een illusie van diepte en volheid in het gebied te creëren, waarbij eventuele schaarsheid visueel wordt ingevuld.

Henna is een natuurlijke kleurstof gemaakt van een plant die bekend staat als hina of de hennaboom. Henna bestaat al sinds de oude Egyptische tijden toen het voor veel doeleinden werd gebruikt, zoals het verven van haar, kleding, stoffen en als make-up.

Het proces voor henna-wenkbrauwen lijkt sterk op henna-kleurmethoden die je misschien tegenkomt in de traditionele Indiase cultuur, maar de tinten zijn zo samengesteld dat ze rekening houden met wenkbrauwtonen.

Wat houdt het henna-wenkbrauwproces in?

"Over het algemeen vormen we je wenkbrauwlijn in de vorm van je voorkeur via de wax- en pincetmethode, en selecteren we vervolgens een geschikte hennatint om te gebruiken."

Hennapoeder en gedemineraliseerd water worden met elkaar gemengd om een ​​pasta te maken, die vervolgens door de vorm van je wenkbrauwen wordt aangebracht en 10-15 minuten in de huid laat trekken.

Er wordt minder intensiteit toegepast dan het begin van de wenkbrauw, met meer kracht in de boog en staart voor een ombré effect.

Hoe lang gaan henna-wenkbrauwen mee en hoe onderhoud je ze?

De resultaten van henna-wenkbrauwen duren meestal tussen de 2-4 weken, maar het is afhankelijk van je huidtype. Als je een drogere teint hebt, zullen henna-wenkbrauwen wat langer meegaan dan bij iemand met een vette teint.

Om ze zo lang mogelijk te behouden is het belangrijk is om je gezicht niet te veel te wassen. Je kunt ook conditioners en oliën kopen om ze langer mee te laten gaan.

Henna werkt het beste bij klanten met een gezonde huid. Huidaandoeningen zoals psoriasis, dermatitis en eczeem zorgen ervoor dat de henna niet zo lang meegaat. Een pas geëxfolieerde huid is niet ideaal.

Hoe meer booghaar, hoe beter - mensen met weinig haar in hun wenkbrauwen zullen geen langdurige resultaten zien.

Overzicht cursussen Henna Brows


Doelgroep: Weerbarstige wenkbrauwen verstoren je hele look. Gelukkig is die ergernis dankzij deze opleiding definitief verleden tijd! Met de juiste technieken zorg jij er namelijk voor dat je de wenkbrauwen v..

Bedrijf: Centrum Voor Avondonderwijs     Duur: 27 lesuren     Richtprijs: € 490     Taal: Nederlands    

Wenkbrauwstylist, een beroep met toekomst! Mooie wenkbrauwen ontzettend belangrijk voor onze look! Als je de juiste vorm te pakken hebt, bezorgen ze je meer expressie en trekken ze je blik open. Tijdens deze opleiding leer je de perfécte wenkbrauwen creëren. Je maakt kennis met de verschillende g..
Meer info

Doelgroep: Beginners and trained brow technicians or brow artists wanting to gain more insight.,Study, get certified, get insured, start work it\u2019s that simple!..

Bedrijf: Udemy     Duur: 1 hour     Richtprijs: €64.99     Taal: Engels    

Henna Brows is a brow styling service in which a brow is tinted using a natural Henna Dye, the dye tints the brow hairs but also colours the skin beneath, giving a much deeper and longer lasting colour.A Henna brow treatment can literally transform the thinnest brow style into a much fuller looking brow, giving not onl..
Meer info

Doelgroep: From absolute beginners who want a change in career or earn an extra part time income to therapists who want to add to their skills..

Bedrijf: Udemy     Duur: 32 mins     Richtprijs: €79.99     Taal: Engels    

Brow lifting was designed to give the illusion of fuller, more defined eyebrows. Where it differs from microblading or shading, in that no pigment is added to your brows (though you can opt for an additional tint or henna application).Instead your hairs are coaxed into place to look fluffier and more defined, and have ..
Meer info

Doelgroep: Anyone wants to learn about eyebrow mapping,Beauty industry..

Bedrijf: Udemy     Duur: 38 mins     Richtprijs: €24.99     Taal: Engels    

EYEBROWS MAPPING IN 10 MINUTES!What's the benefit of Mapping your client's eyebrows in 10 MINUTES?When you understand brow mapping clear and correctly 10 MINUTES? No Problem! Finish mapping quickly helps you save more time and you can spend more on other important steps. Brow mapping is a very significant step in a bro..
Meer info