Vind een opleiding

Opleidingen - Bengaals

Wat is Bengaals ?

Leer Bengali spreken - vergelijk de cursussen Bengali spreken bij verschillende aanbieders

Bengali is een van de talen die wordt gesproken op het Indiase schiereiland, met name door de bevolking van de provincie West-Bengalen en in Bangladesh. Met ongeveer 250 miljoen sprekers is de Bengaalse taal een van de meest gesproken talen ter wereld.

Bengali is net als het Hindi afgeleid van het Sanskriet en kent een rijke literaire traditie. Bengaals behoort tot de Indo-Iraanse talen. Voor ongeveer 220 miljoen mensen is het de moedertaal. Meer dan 140 miljoen van hen wonen in Bangladesh. Bovendien zijn er ongeveer 75 miljoen mensen die het in India spreken. Andere groepen die deze taal spreken zijn te vinden in Maleisië, Nepal en Saoedi-Arabië. Daarmee behoort Bengaals tot de meest gesproken talen ter wereld. De taal heeft zijn eigen lettertype. Ook de nummers hebben een eigen karakter. Tegenwoordig worden meestal Arabische cijfers gebruikt. De woordvolgorde van het Bengaals heeft vaste regels.

Eerst komt het onderwerp, dan het doel, en als laatste het werkwoord. Een grammaticale geslacht bestaat niet. Zelfs zelfstandige en bijvoeglijke naamwoorden veranderen heel weinig. Dit is goed voor degenen die deze belangrijke taal willen leren. En dat zullen velen doen!

Waarom is Bengaals belangrijk?

Het Bengaals is verre van een obscure taal die wordt gebruikt in een obscuur (voor westerlingen) land, maar is een van de meest gesproken talen ter wereld. ... Tegenwoordig is het de primaire taal die wordt gesproken in Bangladesh en de op een na meest gesproken taal in India, met de hoogste concentratie sprekers in de provincie West-Bengalen.

Hoe moeilijk is het om Bengaals te leren?

Bengaals is heel anders dan Nederlands in termen van alfabet, uitspraak, grammatica en vocabulaire, en dat betekent dat het veel langer zal duren om te leren dan bijvoorbeeld Frans of Noors voor de gemiddelde Nederlandse spreker.

Is Bengaals een mooie taal?

Bengaals. India staat bekend om zijn taaldiversiteit, en een van de mooiste talen die op het Indiase subcontinent worden gesproken, is zeker Bengaals. Het heeft om te beginnen een prachtig schrijfsysteem en een vloeiend geluid dat een van 's werelds grootste dichters, Rabindranath Tagore, gebruikte om zijn kunst te maken.

Is Bengaals moeilijker dan Hindi?

Als iemand die Bengaals spreekt en zich kan redden in Hindi / Urdu, is Bengaals zeker gemakkelijker dan Hindi / Urdu - Minder uitzonderingen dan Hindi en GEEN geslacht! Met Bengaals kan je rondreizen in Bangladesh en vrijwel heel Oost-India, en nadat je Bangla hebt geleerd, kun je gemakkelijk Hindi leren.

Leer deze wereldtaal van meer dan 200 miljoen mensen voor je werk of voor je vrije tijd via één van onderstaande cursussen.

Bent u klaar om de fascinerende Bengaalse taal te ontdekken? Maak kennis met de online Bengaalse taalcursussen van NHA, Laudius of Udemy en dompel uzelf onder in de rijke cultuur en taal van Bengalen.

Met onze uitgebreide cursussen Bengaals leert u stap voor stap de taal spreken, lezen en schrijven. Of u nu een absolute beginner bent of al enige kennis van het Bengaals hebt, onze cursussen zijn speciaal ontworpen om aan uw behoeften te voldoen en uw taalvaardigheid te verbeteren.

Wat kunt u verwachten van onze cursussen? U krijgt toegang tot hoogwaardig lesmateriaal, interactieve oefeningen en deskundige begeleiding van ervaren docenten. Leer de basisprincipes van de Bengaalse grammatica, bouw een uitgebreide woordenschat op en ontwikkel uw spreek- en luistervaardigheid door middel van authentieke dialogen en praktijkoefeningen.

Een ander voordeel van onze online cursussen is flexibiliteit. U kunt studeren waar en wanneer het u uitkomt, op uw eigen tempo. Of u nu een drukke professional bent of een flexibele leeromgeving verkiest, onze cursussen passen zich aan uw schema aan.

Daarnaast bieden we ondersteuning tijdens uw leerreis. Onze docenten staan klaar om uw vragen te beantwoorden, feedback te geven op uw opdrachten en u te begeleiden tijdens uw studie. U bent niet alleen in uw taalavontuur.

Bent u nog niet helemaal zeker? Geen probleem! Bij de meeste aanbieders bieden we een proefperiode aan, zodat u onze cursussen kunt uitproberen en kunt ontdekken of het Bengaals iets voor u is. U heeft niets te verliezen en een nieuwe taalvaardigheid te winnen!

Wacht niet langer en schrijf u vandaag nog in voor onze Bengaalse taalcursus via NHA, Laudius of Udemy. Open de deur naar nieuwe mogelijkheden, communicatie en culturele verrijking. Het Bengaals wacht op u!

Overzicht cursussen BengaalsBedrijf: NHA     Duur: 6 maanden     Richtprijs: €157.00    

Bengali, ook wel Bengaals genoemd, staat in de top tien van meest gesproken talen ter wereld. Het wordt onder meer gesproken in Bangladesh en India. Wil jij deze wereldtaal ook beheersen? Bengali is een van de talen die wordt gesproken op het Indiase schiereiland, met name door de bevolking van de provincie West..
Meer info

Doelgroep: U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deze cursus te kunnen volgen...

Bedrijf: Laudius     Duur: 3 maanden     Richtprijs: €119    

De erkende cursus Bengaals voor beginners van Laudius is zeer geschikt voor vakantiegangers maar ook zeker voor mensen die de taal op zakelijk gebied wil gebruiken. Het duidelijke cursusmateriaal met veel sprekende afbeeldingen en de doordachte luister- en spreekvaardigheidsoefeningen zorgen voor een optimaal studie..
Meer info

Doelgroep: Graag nieuwe taal leren..

Bedrijf: Udemy     Duur: 1 hour     Richtprijs: €49.99    

Deze cursus is bedoeld voor het leren van basiscommunicatie en basiswoorden van de Bengaalse taal. Na deze cursus kun je gemakkelijk communiceren met de lokale bevolking, op de markt, in elke ruimte in India. Deze Bengaalse taal wordt voornamelijk gebruikt in West-Bengalen. Deze cursus zal je helpen om een nieuwe plek ..
Meer info

Doelgroep: Mensen met een Bengaalse partner, nieuwsgierige geesten die bereid zijn een van de zoetste talen ter wereld en de 6e meest gesproken taal ter wereld te leren., Mensen die van plan zijn om in Banglades..

Bedrijf: Udemy     Duur: 1.5 hours     Richtprijs: €29.99    

Deze Bengaalse Masterclass - Niveau 1 is bedoeld voor Engelssprekenden die de wens hebben om aan de slag te gaan in het Bengaals (Bangla) en absolute beginners zijn. Het wordt gegeven door Kaushik, een native Bengaals uit Kolkata, West-Bengalen, India en Laury, een native Frans die Bengaals heeft geleerd met Kaushik. H..
Meer info

Doelgroep: Cultuur- en taalliefhebbers..

Bedrijf: Udemy     Duur: 37 mins     Richtprijs: €39.99    

Bengaals is de 6e meest gesproken taal, dus deze cursus is belangrijk voor mensen die naar Bangladesh of India reizen, of het nu voor zaken, reizen of gewoon om contact met Bengaals sprekende mensen is. Deze cursus leert studenten zinnen die het meest worden gebruikt, zonder in te gaan op de ruwe Bengaalse grammatica. ..
Meer info

Doelgroep: Iedereen die India bezoekt of Bengaals / Bangla wil leren..

Bedrijf: Udemy     Duur: 2 hours     Richtprijs: €19.99    

Bent u van plan India te bezoeken? Zou je willen dat het leren van Bengaals (Indiase taal) gemakkelijk was? Zou je willen dat je gemakkelijk kon communiceren met Indiase sprekers wanneer je de wereld rondreist of in je eigen land? Als dat zo is, geeft deze eenvoudige, gemakkelijke en humoristische cursus Bengaals u de ..
Meer info