Vind een opleiding

Verandermanagement - Laudius

Doelgroep:

U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deze cursus te kunnen volgen.


Duur: 7 maanden
Richtprijs: €369
Taal: Nederlands
Aanbieder: Laudius

>> proefles

Verandertrajecten kunnen moeizaam verlopen en op weerstand stuiten. De erkende cursus Verandermanagement van Laudius bereid jou en je organisatie goed voor op veranderingen. Je leert vaardigheden om veranderingen in goede banen te leiden. Na afloop van de cursus kun je verandertrajecten succesvol managen en weet je op effectieve wijze doelen behalen.

Wat kun je met deze cursus Verandermanagement?

De cursus Verandermanagement leidt op voor een erkend diploma. Je beschikt over alle benodigde kennis om goed in te kunnen spelen op elke verandering die op de organisatie afkomt. Of het nu een grote verandering door wetgeving, een nieuwe innovatie of een optimalisatie van het huidige werkproces is, jij weet precies hoe je deze verandering moet doorvoeren, sturen en bewaken.

De erkende cursus Verandermanagement biedt je een essentiële en uitgebreide aanvulling op je kennis. Zo kun jij straks elke verandering aan en waarborg je het succes van jouw organisatie, afdeling of proces.

De cursus Verandermanagement bestaat uit een aantal modules:

    Module 1 en 2: Inleiding in verandermanagement
    Je verdiept je in het vakgebied van verandermanagement. Je bekijkt de mogelijkheden voor managers en interim professionals, en bestudeert de verschillende stadia die een verandering kenmerken. Je bekijkt de attentiewaarde van veranderingen en leert meer over weerstand.

    Module 3: Managers en organisatieveranderingen: PROMIC
    Je bestudeert een aantal bekende modellen binnen het verandermanagement, zoals PROMIC, het vierfasenmodel, en de veranderstrategieën van Leon de Caluwe. Je bekijkt hoe je deze modellen in de praktijk kunt gebruiken, en leert hoe je een verandering op effectieve wijze implementeert.

    Module 4: Medewerkers en Appreciative Inquiry
    Je maakt kennis met het fenomeen ‘Appreciatetive Inquiry’ en leert hoe je door waardering te tonen en op een positieve manier naar informatie te vragen meer draagvlak kunt creëren voor een verandering. Door middel van een aantal praktijkcases oefen je met het toepassen van Appreciative Inquiry in de praktijk.

    Module 5: Sturen op slaagfactoren
    Je bekijkt hoe je een verandering een zo groot mogelijke kans van slagen kunt geven. Je verdiept je in verschillende vormen van geplande verandering en de lerende organisatie, en je bestudeert de bouwstenen van elke verandering: materie, gedrag en organisatiecontext. Je oefent met het in kaart brengen van slaag- en faalfactoren van een verandering en leert hoe je een slaagpercentage kunt koppelen aan deze factoren. Tenslotte maak je kennis met de ‘verander-v’s’ en leer je hoe je deze kunt toepassen binnen een verandertraject.

    Module 6: Voortdurende verandering
    Verandering lijkt vaak een tijdelijke zaak, maar voor veel organisaties is constante verandering nodig om mee te blijven groeien met de wereld om ons heen. Je verdiept je in verandervragen op managementgebied, en leert welke keuzes er mogelijk zijn op het gebied van verandering. Je maakt kennis met verschillende trajecten op het gebied van verandering: verbeteren, creëren, herontwerpen of innoveren.

    Module 7: Veranderkunde en weerstand
    Bij elke verandering is weerstand onvermijdelijk. Niet iedereen is immers blij met de nieuwe situatie. Je leert hoe je met weerstand om kunt gaan, hoe je mensen kunt motiveren, vertrouwen kunt opbouwen en draagvlak kunt creëren. Je verdiept je in de rol van het managementteam bij een verandering, en bestudeert de raakvlakken en verschillen tussen een verandering en een reorganisatie.


>> Meer info