Vind een opleiding

Tekenen voor beginners - Laudius

Doelgroep:

U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deze cursus te kunnen volgen.


Duur: 5 maanden
Richtprijs: €229
Taal: Nederlands
Aanbieder: Laudius

>> proefles

De cursus tekenen voor beginners leert je op een andere manier kijken naar de dingen om je heen. Als je op een aandachtige manier en met oog voor detail je onderwerp bestudeert, wordt het gemakkelijker om te tekenen. Deze tekencursus laat je stap voor stap kennismaken met deze kunstzinnige hobby. Aan de hand van de vele voorbeelden kun je straks zelf prachtige, realistische tekeningen maken.

Wat kun je met deze cursus tekenen voor beginners?

De cursus tekenen voor beginners laat je stap voor stap kennismaken met deze kunstzinnige hobby. Met veel oefenen aan de hand van de uitgebreide voorbeelden kun je straks zelf mooie, realistische tekeningen maken.

De cursus bestaat uit een aantal onderdelen:

    Kijken naar onderwerpen
    Door op een nauwkeurige manier te kijken krijg je een goed beeld van de vorm, structuur en details van je onderwerp. Je leert hoe je deze vast kunt leggen op papier.

    Materialen en beeldelementen
    Met de materialen in het meegeleverde pakket kun je verschillende effecten bereiken. Je kijkt naar de mogelijkheden van potlood, houtskool en krijt, en hoe je hiermee om kunt gaan in je tekening.

    Verhoudingen, composities en tonen
    Een tekening wordt pas realistisch als het onderwerp in de juiste verhouding op papier staat. Andersom wordt een tekening fantasierijk of abstract wanneer je speelt met de verhoudingen. Je leert hoe je een realistische verhouding krijgt, en oefent met het maken van de juiste compositie in je tekening.

    Perspectief, beweging en kleur
    Om je tekening nog levensechter te maken, kun je een perspectief gebruiken, of de illusie van beweging opwekken. Je leert hoe je deze technieken toepast in je tekening.


>> Meer info