Vind een opleiding

Start je eigen kapsalon - Laudius

Doelgroep:

U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deze cursus te kunnen volgen.


Duur: 9 maanden
Richtprijs: €369
Taal: Nederlands
Aanbieder: Laudius

>> proefles

Het werken in de kappersbranche biedt enorm veel voldoening. Het is een geweldig gevoel als een klant jouw salon tevreden en ontspannen verlaat. Je hebt je doel bereikt wanneer je klanten vinden dat ze zichzelf ´trakteren´ op een bezoek aan jouw kapsalon. In deze unieke cursus behandelen we op overzichtelijke wijze alle zaken die je nodig hebt om een succesvolle eigen kapsalon te starten.

De cursus Start je eigen Kapsalon leidt op voor een erkend diploma en leert je alles wat je nodig hebt om je eigen bedrijf te starten, en binnenkort de eerste klanten te verwelkomen in je eigen salon. Stap voor stap leer je alles wat er komt kijken bij het opzetten van je eigen onderneming.

De cursus bestaat uit en aantal onderdelen:

    Starten in de kappersbranche
    Je maakt kennis met de verschillende diensten die je als kapsalon kunt aanbieden. Je kunt natuurlijk verschillende soorten haarverzorging en styling aanbieden. Maar ook kapsels voor speciale gelegenheden (bijvoorbeeld voor een bruiloft) of de verkoop van verschillende haarverzorgingsproducten behoren tot de mogelijkheden. Als je de mogelijkheid hebt, kun je je salon zelfs uitbreiden met andere wellnessactiviteiten, zoals gezichtsbehandelingen, nagelverzorging of het verzorgen van make-up.

    De salon
    Je verdiept je in je eigen kapsalon. Hoe wil je dat die eruit komt te zien? Start je een salon onder je eigen naam, neem je een salon over of ga je voor een franchiseonderneming? Je bepaalt de grootte en de indeling van je salon, en je houdt je bezig met je merk: je merknaam, logo, inrichting en design.

    Salonmanagement
    De kapsalon moet natuurlijk elke dag goed draaien. Daarom verdiep je je in het dagelijks management van je salon. Je leert meer over inkoop en voorraadbeheer, de receptie, presentatie en verkoop van producten, en veiligheid en noodgevallen.

    Personeelsbeleid
    Zeker als je niet zelf als kapper aan de slag gaat zul je personeel nodig hebben. Je leert aan welke wetten en regels je moet voldoen bij het aannemen van personeel, en hoe je een sollicitatiegesprek voert.

    Benodigdheden
    Voordat je salon open kan gaan heb je heel wat zaken nodig. Je verdiept je in de uitrusting van je salon en de zaken die je nodig hebt voor een goede presentatie en dagelijkse gang van zaken.

    Financiën
    Natuurlijk wil je dat je bedrijf financieel gezond is, en dat je zelf ook geld verdient aan je salon. Daarom leer je hoe je de financiën van je bedrijf op orde kunt houden. Je verdiept je onder andere in de financiële administratie en het maken van een financiële planning.

    Marketing
    Klanten komen niet vanzelf. Je leert hoe je nieuwe klanten kunt werven en hoe je ervoor kunt zorgen dat je bestaande klanten steeds weer terug laat komen.

    Het ondernemingsplan
    Tenslotte verdiep je je in het schrijven van je eigen ondernemingsplan. Met dit document kun je laten zien wat je plannen zijn en zo een financiering voor de benodigde opstartkosten aanvragen.


>> Meer info