Vind een opleiding

SketchUp (3D tekenen) - NHA

Duur: 5 mnd
Richtprijs: €179.00
Taal: Nederlands
Aanbieder: NHA

>> proefles

SketchUp is met voorsprong het meest populaire en toegankelijke pakket voor driedimensionaal ontwerpen.

Ben je binnenhuis- of tuinarchitect? Werk je op een makelaarskantoor? Of heb je misschien verbouwplannen voor je woning en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Dan biedt het krachtige, maar toch eenvoudige tekenprogramma SketchUp een uitkomst.


Gebruiksvriendelijk
Het gratis tekenprogramma SketchUp is zeer gebruiksvriendelijk. Het toont zich bovendien erg professioneel met verrassend veel functies. Tijdens de cursus krijg je de verschillende mogelijkheden en technieken vlot onder de knie.


Virtuele wandeling
Je leert hoe je snel en eenvoudig driedimensionale oppervlaktemodellen creëert en hoe je deze visualiseert met texturen en animaties. Je leert landschappen te creëren, tekeningen te verfraaien en doorsneden te maken.

Uiteindelijk ontdek je ook hoe je zelfs een virtuele wandeling in 3D door je eigen ontwerp kunt maken.

In de cursus komt ook aan bod hoe je het tekengereedschap en de slimme tekenassistent gebruikt. Je ervaart hoe gemakkelijk je standaardcomponenten, zoals een tafel of slaapkamer, kunt tekenen en hoe je bijvoorbeeld meubelstukken verandert van kleur of maat.


Professionals en beginners
Het 3D-tekenprogramma SketchUp is voor zowel professionals als beginners een handig en krachtig instrument. Aan het einde van de cursus SketchUp maak je de prachtigste ontwerpen van woningen en tuinen. En het leren houdt nooit op. Je kunt steeds beter worden in SketchUp.

Het begin van een nieuwe hobby of een belangrijke stap in je carrière? Kies voor de thuiscursus SketchUp.


Gebruiksvriendelijk, krachtig en gratis
Het vertrekpunt van de cursus SketchUp (3D tekenen) is zijn gebruiksvriendelijkheid. Anders dan AutoCAD is SketchUp bruikbaar voor zowel professionals als beginners. Je begint de cursus SketchUp (3D tekenen) met het downloaden van het gratis te gebruiken tekenprogramma via www.sketchup.com. De software is geschikt voor zowel Microsoft als Apple computers. Tijdens de installatie leren we jou ook meteen welke metrische maateenheden je dient in te stellen.


Principe van het potlood
Het principe van SketchUp is gebaseerd op het aloude potlood. Met het potlood teken je immers vrijelijk in zowel 2D als in 3D. Dat kan dus met SketchUp ook! Tijdens jouw tekenwerk krijg je direct hulp van de slimme tekenassistent. We geven je uitleg over het tekengereedschap en hoe je een bakstenen huis met doorkijkramen en een pannendak tekent.


De basis
Met de cursus SketchUp (3D tekenen) kun je heel gemakkelijk standaard componenten tekenen, zoals een tafel, een slaapkamer tot zelfs een flatgebouw of museum en deze vervolgens opslaan. De opgeslagen bestanden kun je bovendien overhalen naar AutoCAD. Je leert ook hoe je een statisch component net zo gemakkelijk dynamisch maakt door er allerlei informatie aan te hangen. Zo breng je bijvoorbeeld variatie aan in een meubelstuk met verschillende kleuren en maten.
Speel met jouw eigen ontwerpen via de Push-Pull techniek door vlakken uit te rekken of ineen te duwen. Of maak gebruik van FollowMe, waarmee je een oppervlak van een component in de derde dimensie sleept langs elk willekeurig contour of vlak.


Van basisinterieur tot uitgebreid museum
Nadat je de basis van de cursus beheerst gaan we aan de slag met het tekenen van een basisinterieur en zelfs een volledige museumzaal met schilderijen. Uiteindelijk ben je in staat om professioneel een interieur te tekenen.


Presentatie
Tot slot leren we jou om jouw SketchUp model in een filmpje te presenteren. Selecteer alle aanzichten die je wilt hebben en maak er "scenes" van. Zo ´vlieg´ je heel vloeiend van aanzicht naar aanzicht. Door jouw film op te slaan als .avi (Windows) of .mov (Mac) -bestand is jouw ontwerp op vrijwel iedere PC te bekijken.

Aan het einde van de cursus SketchUp (3D tekenen) ben je in staat op professionele wijze ontwerpen van een woning of van een tuin te maken en te visualiseren. Worstel niet langer door de statische teksten heen, maar laat je op een gedegen wijze door ons begeleiden. Relaxed, thuis en in jouw eigen tempo!


>> Meer info