Vind een opleiding

Professioneel Webdesigner - Laudius

Doelgroep:

U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deze cursus te kunnen volgen.


Duur: 15 maanden
Richtprijs: €599
Taal: Nederlands
Aanbieder: Laudius

>> proefles

Leer werken met de modernste technologieën op het gebied van webdesign. In een mum van tijd leer je hoe je een zeer professioneel ogende website maakt. Je kunt je creatief helemaal uitleven: combineer beeld, geluid, kleur en stijl en maak de interactieve websites waarvan je altijd hebt gedroomd. Een veelgevraagd diploma webdesigner biedt veel mogelijkheden!

In deze uitgebreide thuisstudie word je opgeleid tot professioneel webdesigner. Stap voor stap leren we je werken met de meeste recente versies van de softwarepakketten Dreamweaver, Illustrator en Photoshop van Adobe. Samen met de interessante extra kennis uit de module “Webdesign: de praktijk” beschik je straks over een ideale mix van technische knowhow en grafisch vernuft om professionele, functionele en prachtig ogende websites neer te zetten.

De erkende cursus Professioneel Webdesigner bestaat uit de volgende onderdelen: Dreamweaver Creative Cloud, Photoshop Creative Cloud, Illustrator Creative Cloud en Webdesign: de praktijk

Dreamweaver Creative Cloud
Dreamweaver staat bekend als één van de krachtigste programma’s om websites mee te bouwen. De meeste webdesign professionals gebruiken deze software. Je maakt in dit onderdeel kennis met de spectaculaire functionaliteiten van Dreamweaver. Verder wordt aandacht besteed aan moderne technieken als Spry, jQuery widgets en contentmanagement-systemen (bv. Joomla en WordPress). Ook mobiel en responsive webdesign komen aan bod (niet alleen met Dreamweaver maar ook met Muse en Reflow).

Photoshop Creative Cloud
Met dit programma kun je foto’s en afbeeldingen bewerken en op maat maken. Voordat een foto gebruikt kan worden voor een website moet deze vaak worden bijgesneden, worden geschaald of qua kleur worden aangepast. In het onderdeel Photoshop besteden we uitgebreid aandacht aan het professioneel bewerken van beeldmateriaal, 3D werk en het prepareren van Art Boards voor gebruik in websites.

Illustrator Creative Cloud
Illustrator is een professioneel tekenprogramma. Het is een echt ontwerp-programma waarmee je prachtige illustraties, logo’s, huisstijlen of templates kunt ontwerpen. Je kunt zaken die je bewerkt in Photoshop of maakt in Illustrator vervolgens in Dreamweaver samenvoegen tot een professioneel eindproduct.

Webdesign: de praktijk
In dit zeer interessante onderdeel komen zaken aan bod als: validatie en analyse, zoekmachines, usability, animatie, XML, XAMPP en PHP, dynamische websites, mobiel en responsive webdesign, blogs, webwinkels, planning van de bouw van een website, digitale publicaties, social media, online marketing en wetgeving.

Na het afronden van deze fantastische cursus ben je in staat om volledig zelfstandig professionele, gebruiksvriendelijke, interactieve websites te ontwerpen en te bouwen.


>> Meer info