Vind een opleiding

Grafisch Vormgever - NHA

Duur: 12 mnd
Opleidingsvorm: thuisstudie
Richtprijs: €439.00
Taal: Nederlands
Locatie:
Aanbieder: NHA

>> proefles

Een flitsende advertentie, een fraaie brochure, een spraakmakend billboard? Als grafisch vormgever maak je de meest uiteenlopende dingen. Ben je creatief en visueel ingesteld? Dan is de 3-in-1-cursus Grafisch Vormgever een goede basis om te starten in je droomvak.

Een vormgever bedenkt een idee en werkt het uit. Je verpakt de boodschap van een bedrijf of organisatie in een verrassend en vooral effectief jasje.


DTP-programma’s

In de cursus Grafische Vormgeving ontwikkel je vaardigheden die je als digitaal vormgever nodig hebt. Je leert werken met de verschillende programma’s die een grafisch vormgever vaak gebruikt.

Na afronding van de cursus kun je aan de slag met de meest gangbare en toonaangevende DTP-softwarepakketten.


Reclamebureau

De cursus Grafisch Vormgever is een prima keuze wanneer je als desktop publisher wil gaan werken. Maar ook als je niet rechtstreeks met vormgeving te maken hebt, bijvoorbeeld omdat je op een reclamebureau of in een uitgeverij werkt, is de cursus een waardevolle investering.

Werk je in je vrije tijd graag zo creatief mogelijk op de computer, dan is de cursus Grafisch Vormgever een absolute aanrader. Het lesmateriaal zorgt gegarandeerd voor heel wat uren ontwerpplezier.


Drie modules in één cursus

De cursus Grafisch Vormgever bestaat uit de volgende drie modules:

  • Gimp/Photoshop;
  • Inkscape/Illustrator;
  • Scribus/Indesign.

Met deze modules leg je een prima basis voor grafische vormgeving. Je kunt zelf foto’s bewerken, elementen tekenen en brochures of advertenties professioneel opmaken.

Volg de opleiding Grafisch Vormgever en het echte ontwerpen en vormgeven kan direct beginnen.


Voor iedereen die overweegt om als Grafisch Vormgever aan de slag te gaan, is deze cursus de oplossing! Je hoeft namelijk geen dure software aan te schaffen, want wij leren je werken met gratis softwarepakketten die dezelfde functionaliteiten kennen als de dure Photoshop-, Indesign- en Illustratorpakketten.

Je begint écht bij het begin: stapsgewijs leren we je met de verschillende programma's te werken die een grafisch vormgever behoort te beheersen. De cursus Grafisch Vormgever bestaat uit 3 modules, te weten:


Gimp/Photoshop
Een bitmapgeoriënteerd beeldbewerkingsprogramma. Je leert technieken als retoucheren, componeren en construeren, waarmee beelden worden geoptimaliseerd. Bekende tekenprogramma's die ook volgens deze techniek werken zijn bijvoorbeeld Adobe Photoshop, Corel Photopaint en Paint Shop Pro. We leren je de digitale gereedschappen te gebruiken die Gimp je biedt om foto's te corrigeren, of zelf afbeeldingen te creëren.


Inkscape/Illustrator
Een vector georiënteerd tekenprogramma. Je leert zelf voorwerpen en objecten te tekenen met behulp van basisvormen en beziercurven. Bekende tekenprogramma's die ook volgens deze techniek werken zijn bijvoorbeeld Adobe Illustrator en CorelDraw.


Scribus/Indesign
Een desktop publishing (DTP) pakket. Wij leren je om brochures, pagina's en advertenties op te maken met foto's, illustraties en teksten. Je doet dit door elementen te positioneren op een pagina en deze te smeden tot een geheel. Een bekend DTP pakket in de grafische wereld is bijvoorbeeld Adobe Indesign of Ragtime.

Deze modules samen leiden je op tot grafisch vormgever. Aan het einde van de opleiding die in totaal 12 maanden duurt, kun je zelf foto's bewerken, elementen tekenen en deze opmaken tot een brochure of advertentie.


>> Meer info