Vind een opleiding

Biologie basiskennis - Laudius

Doelgroep:

U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deze cursus te kunnen volgen.


Duur: 4 maanden
Richtprijs: €319
Taal: Nederlands
Aanbieder: Laudius

>> proefles

Met de erkende cursus Basiskennis Biologie leer je hoe de mens en andere organismen functioneren. Je leert over cellen, de basisbouwstenen van het leven, bloed en bloedgroepen, het hart, het immuunsystemeen en nog veel meer. De cursus basiskennis biologie gaat verder waar de algemene kennis van de biologie stopt.

Ben je geïnteresseerd in de biologie en wil je je kennis eens grondig opfrissen of aanvullen? Dan is de erkende cursus Basiskennis Biologie een uitstekende keuze!

De cursus bestaat uit een aantal onderdelen:

    Cellen
    Cellen vormen de basisbouwstenen van het leven. Elk levend wezen is opgebouwd uit cellen. Je verdiept je in de verschijning, ontwikkeling en werking van de cel.

    Eencelligen
    Je bekijkt eencellige levensvormen van dichtbij. Je leert hoe deze levensvormen tot stand komen en hoe ze functioneren.

    Spijsvertering
    Vanaf de basisbouwstenen kijk je verder naar de mens. Je verdiept je in het spijsverteringssysteem en leert hoe de spijsvertering werkt.

    Gezonde voeding
    Je leert meer over voeding. Wat is gezonde voeding eigenlijk, en wat heeft het lichaam nodig om gezond te blijven?

    Ademhalingssysteem
    Je verdiept je in het ademhalingssysteem van de mens. Je bekijkt de werking van de longen en het transport van zuurstof door het lichaam.

    Bloed, bloedgroepen en bloedsomloop
    Alle belangrijke stoffen worden via het bloed naar de verschillende lichaamsdelen vervoerd. Je maakt kennis met de samenstelling van bloed, de verschillende bloedgroepen en de werking van de bloedsomloop.

    Het hart
    Het hart is de motor van ons lichaam. Het zorgt ervoor dat het bloed door het lichaam blijft stromen zodat belangrijke bouwstoffen daar kunnen komen waar ze nodig zijn. Je bekijkt het hart van dichtbij en leert uit welke delen het hart bestaat, en wat de werking van deze delen is.

    Het immuunsysteem
    Het immuunsysteem is de belangrijkste verdediging van het lichaam tegen indringers van buitenaf. Je leert hoe het immuunsysteem werkt, en waarom een blijvend goede werking van groot belang is.

    Erfelijkheidsleer
    Tenslotte verdiep je je in de erfelijkheidsleer. Je leert meer over menselijke eigenschappen en hoe deze van generatie op generatie worden overgedragen.


>> Meer info