Vind een opleiding

Binnenhuisarchitectuur - Laudius

Doelgroep:

U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deze cursus te kunnen volgen.


Duur: 12 maanden
Richtprijs: €229
Taal: Nederlands
Aanbieder: Laudius

>> proefles

Hoe gebruik je kleur om ruimte te creëren in de woonkamer, welke stijlelementen passen bij een klassieke woonstijl, welke lichtbronnen passen bij de gekozen stijl? Allemaal vragen die gesteld kunnen worden bij het inrichten van een huis. Het beroep binnenhuisarchitect is daarbij constant in beweging. Je leert in deze cursus dan ook hoe je op de hoogte kunt blijven van de nieuwste trends.

Met de erkende cursus Binnenhuisarchitectuur leer je precies hoe je te werk moet gaan om van een ruimte iets moois en bijzonders te maken. Je combineert stijl, vorm en kleur tot een geheel waar jouw klant versteld van staat!

De cursus bestaat uit een aantal onderdelen:

    Esthetisch en praktisch nadenken
    Je leert hoe je het veranderen van een ruimte kunt benaderen. Hierbij houd je rekening met het praktische gebruik van de ruimte, maar ook met de esthetiek.

    Woonvormen
    Je maakt kennis met een aantal verschillende woonvormen die je tijdens het uitvoeren van opdrachten kunt tegenkomen, en je leert hoe je deze woonvormen het beste kunt benaderen.

    Woonstijlen
    Je leert verschillende soorten woonstijlen kennen, van klassiek tot modern.

    Informatiebronnen
    Je leert omgaan met verschillende informatiebronnen, en leert waar je welke relevante informatie kunt vinden.

    Trends en tendensen
    Je neemt een kijkje in de wereld van trends en verdiept je in de verschillende huidige trends en de mode op interieurgebied van de afgelopen jaren.

    Sfeerkaarten maken
    Om een goede indruk te krijgen van de wensen van de klant, is het handig om een sfeerimpressie te maken. Je leert hoe je deze zogeheten moodboards maakt.

    Ruimtebeleving
    Je verdiept je in het zien, ervaren en veranderen van de ruimte. Je leert hoe je een ruimte groter of juist kleiner kunt laten lijken, en hoe je hier optimaal gebruik van maakt.

    Ruimte indelen
    Je leert hoe je een ruimte op verschillende manieren kunt indelen. Zo kun je verschillende effecten creëren in dezelfde ruimte.

    Licht
    Je bestudeert de invloed van licht op je ontwerpen. Je leert rekening te houden met lichtinval, en hoe je het best gebruik kunt maken van kunstlicht.

    Kleurenleer
    Je leert hoe je verschillende kleuren kunt gebruiken en combineren, en hoe je verschillende effecten kunt bereiken door slim gebruik van kleur.

    Afwerkingen
    Je maakt kennis met een aantal verschillende manieren en materialen om ruimtes mee af te werken, en je leert welke manier of welk materiaal je wanneer het beste kunt gebruiken.

    Presentatietechnieken
    Je leert hoe je je ontwerpen op een professionele, overtuigende manier kunt presenteren aan je klanten.

    Projectbegeleiding
    Elke opdracht is een project. Je leert hoe je zo’n project het beste kunt begeleiden zodat je het juiste resultaat bereikt.


>> Meer info