Vind een opleiding

Beleggen voor beginners - Laudius

Doelgroep:

U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deze cursus te kunnen volgen.


Duur: 8 maanden
Richtprijs: €199
Taal: Nederlands
Aanbieder: Laudius

>> proefles

Goed beleggen is een sport en kan jou veel geld opleveren! Met de juiste basiskennis is iedereen in staat om op een leuke en verantwoorde manier te beleggen. In deze cursus leer je hoe je jouw beleggingen kunt aanpassen aan je financiële doelen en op welke manier je een goed rendement kunt halen. Stap-voor-stap leiden we je binnen in de snelle en altijd boeiende beurswereld!

De cursus Beleggen voor Beginners legt je stap voor stap uit wat beleggen eigenlijk is, hoe het systeem werkt en hoe je zelf op een verantwoorde manier gebruik kunt maken van beleggingen om je financiële doelen waar te maken.

De cursus bestaat uit een aantal onderdelen:

Beleggen
Je begint met een inleiding in de wereld van beurzen en beleggers. Je maakt kennis met de belangrijkste risico’s van het beleggen, en leert welke risico’s voor jou wel of niet acceptabel zijn.

Beleggingscategorieën
Je maakt kennis met verschillende beleggingscategorieën,  zoals aandelen, obligaties, vastrentende waarden, vastgoed en grondstoffen, maar ook effecten, opties en futures komen aan de orde. Je leert waarom een organisatie een beursnotering aanvraagt, wat de voor- en nadelen hiervan zijn, en hoe je de beurspagina in de krant leest.

Economische theorie
Je verdiept je in de theoretische kant van het beleggen. Je leert meer over de werking van de economie en de invloed van het economische beleid van de politiek en de centrale banken.

Technische analyse
Je leert hoe je een technische analyse kunt uitvoeren. Je verdiept je onder andere in het interpreteren van grafieken, omkeerpatronen, statistieken en oscillatoren.

Fundamentele analyse
Je verdiept je in de analyse van organisaties en leert onder andere hoe je jaarverslagen kunt lezen, analyseren en interpreteren. Verder maak je kennis met de voordelen van het indexbeleggen en kijk je naar de invloed van kosten en de (on)voorspelbaarheid van de beurskoersen.

Bewegingen in de economie
Je leert meer over de ontwikkeling van de economie en de golfbewegingen die de economie maakt. Daarnaast verdiep je je ook in de kredietcrisis die in 2007/2008 is ontstaan.


>> Meer info