Vind een opleiding

Bedrijfsbeheer - Laudius

Doelgroep:

U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deze cursus te kunnen volgen.


Duur: 6 maanden
Richtprijs: €149
Taal: Nederlands
Aanbieder: Laudius

>> proefles

Deze cursus rond je af met een examen Bedrijfsbeheer bij de Centrale Examencommissie. Daarna beschik je over de basiskennis om van start te kunnen gaan als ondernemer. Je bent een professioneel gesprekspartner voor onder meer de kruispuntbank, de federale belastingen en je toekomstige boekhouder. Kortom, na deze cursus ben je klaar om zelfstandig te worden!

Je leert de kneepjes van het boekhouden. Bovendien krijg je uitgebreid zicht op zelfstandig ondernemen. Door een haalbaarheidsstudie te maken, ontdek je of jouw droom te verwezelijken valt. Aan het eind van de opleiding beschik je over het officiële attest Bedrijfsbeheer, waarmee je eventueel voor een lening terechtkunt bij een financiële instelling.

De cursus behandelt alle hoofdthema’s die op het officiële examen Bedrijfsbeheer behandeld worden, zoals:

De voorbereidingen:
ondernemingsvormen, het huren of kopen van een pand, het afsluiten van de juiste verzekeringen, welke vergunningen heb je nodig, reglementeringen, steunmaatregelen.
Marketing:
Je leert hoe je jouw bedrijf succesvol onder de aandacht brengt van (potentiële klanten). Welke marketing-instrumenten zijn er en welke passen het beste bij jouw bedrijf? Ga je adverteren in kranten of tijdschriften? Of kies je voor het inschakelen van internet om klanten te werven? Er zijn talloze mogelijkheden om jouw bedrijf succesvol aan klanten te presenteren. In dit onderdeel reiken we een aantal beproefde marketing-instrumenten aan. Tevens leer je hoe je een goed onderbouwd marketing plan maakt.

Financiering:
Je beschikt misschien niet direct over voldoende startkapitaal om jouw droom te verwezenlijken. Geen nood. Jaarlijks kloppen duizenden ondernemers bij banken aan voor een starterslening. Banken vinden het ontzettend belangrijk dat je goed over jouw plan hebt nagedacht en een goede inschatting kunt maken van de financiële kansen van jouw onderneming. Het thema Financiering behandelt hoe je een goed onderbouwd financieel plan opstelt.

Boekhoudkundige en fiscale aspecten van het ondernemerschap:
van prijsaanvraag tot factuur, btw-mechanisme, de boekhouding, balans en resultatenrekening, fiscaal statuut.

Aan- en verkopen:
het voeren van een verkoopgesprek, de verkoopovereenkomst, verplichtingen van koper en verkoper, klanten- en leveranciersbeheer.

Deze cursus bespaart je honderden uren aan kostbaar research en zorgt ervoor dat je enkele veelgemaakte beginnersfouten nooit zult maken. Je ontvangt specifieke informatie over het opzetten van een eigen zaak die je in geen enkele andere cursus zult vinden. Verder is de cursus zeer eenvoudig opgezet zodat er geen vooropleiding nodig is. Als je een droomcarrière wil als zelfstandig ondernemer dan zorgt deze fantastische cursus voor een vliegende start!


>> Meer info