Vind een opleiding

Basiskennis psychologie - Laudius

Doelgroep:

U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deze cursus te kunnen volgen.


Duur: 4 maanden
Richtprijs: €149
Taal: Nederlands
Aanbieder: Laudius

>> proefles

Niet alleen gedrag kan worden bestudeerd met de psychologie. Er wordt ook op allerlei andere manieren gebruik gemaakt van gedragingen en gewoontes van mensen. Door de reclame-industrie, door kranten en magazines, maar ook door managers, coaches of onderwijzers. In deze cursus Basiskennis psychologie leer je op welke manier men gebruik maakt van psychologische principes.

De erkende cursus Basiskennis Psychologie biedt je alle essentiële kennis van het vakgebied psychologie. Zo leer je de psychologie herkennen in allerlei dagelijkse zaken zoals reclames, nieuwsartikelen, producten die we zien, bespreken of gebruiken, of de omgang met vrienden, klanten of collega’s.


Wat kun je met deze cursus Basiskennis Psychologie?
Wanneer je weet wat mensen beweegt, wordt het gemakkelijker anderen te begrijpen en kun je een weloverwogen oordeel vormen, oplossingen zoeken in moeilijke situaties en jezelf en anderen veel tijd en energie besparen. De cursus Basiskennis Psychologie leidt op voor een erkend diploma en verrijkt niet alleen je kennis, maar ook jouw dagelijks leven!

De cursus bestaat uit een aantal onderdelen:

Inleiding psychologie
Je start met het bekijken van het vakgebied. Wat is psychologie eigenlijk, wat doet het en wat kun je ermee? 

Geschiedenis van de psychologie
Je duikt in de geschiedenis van het vakgebied en leert hoe deze wetenschap is ontstaan. 

Algemene psychologie
Je verdiept je in de basis van de psychologie en leert meer over observeren, het geheugen, denken, leren, motivatie en emotie.  

Ontwikkelingspsychologie
Een mens maakt in zijn of haar leven ontwikkelingen door. Je bestudeert de ontwikkelingspsychologie en verdiept je in onderwerpen als ontwikkelingsmodellen, erfelijkheid, milieu en levensfases.   

Persoonlijkheidspsychologie
Elk mens heeft een eigen persoonlijkheid, Je leert meer over de psychologie van de persoonlijkheid: wat maakt dat iedereen een eigen persoonlijkheid heeft, en hoe ontwikkeld deze zich tijdens het leven?   

Sociale psychologie
Mensen zijn sociale wezens. We begeven ons vaak in groepen, die op een andere manier weer invloed op onze persoonlijkheid en onze manier van denken hebben. Je leert meer over de theorieën en experimenten binnen de sociale psychologie, en verdiept je in zaken als communicatie en groepsprocessen. 

Pedagogische psychologie
Binnen de pedagogiek wordt veel gebruik gemaakt van psychologie. Je bestudeert de mogelijkheden, theorieën en toegepaste technieken van de pedagogische psychologie.
  
Klinische psychologie
Tenslotte kijk je naar een aantal veel voorkomende psychische stoornissen. Je leert wat de symptomen zijn, hoe je ze kunt herkennen en je bekijkt verschillende vormen van psychotherapie.


>> Meer info