Vind een opleiding

Basiskennis management - Laudius

Doelgroep:

U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deze cursus te kunnen volgen.


Duur: 8 maanden
Richtprijs: €209
Taal: Nederlands
Aanbieder: Laudius

>> proefles

Ambieer je een leidinggevende functie? Of leid je al een klein bedrijf of afdeling en zou je willen weten hoe je dit nog beter zou kunnen doen? Wil je nu of in de toekomst zelfstandig ondernemer worden? Kies dan voor de cursus Basiskennis Management. We leiden je op voor het erkende diploma Basiskennis Management, een in het bedrijfsleven veelgevraagd diploma op managementgebied.

Een managementfunctie brengt diverse vragen met zich mee. Hoe bepaal je de koers van het bedrijf? Hoe motiveer je je medewerkers en hoe structureer je bedrijfsprocessen? Niet zelden komen die zaken tegelijkertijd op je af.

Logisch dus dat je wel wat steun kunt gebruiken. De thuisstudie basiskennis management gidst je door enkele praktische theorieën en modellen. Zo krijg je het gereedschap aangereikt waar je onmiddellijk verder mee kunt.

De cursus management voor beginners leidt je op voor het diploma basiskennis management, een veelgevraagd managementdiploma. Met de kennis uit deze managementcursus beschik je straks over de juiste kennis om al je ambities waar te maken.

De cursus bestaat uit een aantal onderdelen:

Algemene begripsbepaling
Je maakt kennis met het managementvak en leert een aantal van de meest gebruikte begrippen binnen het management kennen.

Bestuur en besluitvorming
Je verdiept je in de besturing en besluitvorming binnen een afdeling of bedrijf. Je leert hoe doelen en beleid tot stand komen en hoe je hier in de dagelijkse gang van zaken op kunt sturen.

Planning en procesbeheersing
Je leert meer over het beheersen van processen en het plannen van werkzaamheden.

Organiseren
Je houdt je bezig met het organiseren van een afdeling of klein bedrijf. Je bekijkt de verschillende functies en ontdekt hoe deze met elkaar samenhangen.

Communicatie
Je verdiept je in de communicatie van een bedrijf. Je leert hoe interne en externe communicatie werken, en hoe je communicatie kunt gebruiken bij het leiden van je eigen afdeling of bedrijf.

Personeelsbeleid
Je leert meer over het aannemen van mensen. Je verdiept je in het personeelsbeleid en het selecteren van het juiste personeel voor elke functie.

Marketing
Je leert hoe je marketingtechnieken kunt gebruiken om jouw afdeling of bedrijf beter bekend te maken en klanten aan te trekken.

Productie en logistiek
Je verdiept je in de productieprocessen van een bedrijf of afdeling, en leert meer over de logistiek die het product op de plaats van bestemming brengt.

Financiën
Je leert hoe je de financiën van je afdeling of bedrijf beheert. Je verdiept je in de berekening van kosten en opbrengsten, en leert hoe je je afdeling of bedrijf financieel gezond houdt.

Cases en praktijkvoorbeelden
Tenslotte verdiep je je in een aantal cases met sprekende voorbeelden uit de praktijk. Zo kun je optimaal voorbereid beginnen aan het examen, en aan je carrière als manager.


>> Meer info