Vind een opleiding

Arabisch - NHA

Duur: 12 maanden
Richtprijs: €199.00
Taal: Nederlands
Aanbieder: NHA

>> proefles

Arabisch leren? Een goed idee! Net als Spaans en Engels is Arabisch een echte wereldtaal. Wereldwijd is het de moedertaal van ongeveer 300 miljoen mensen. Voor 250 miljoen anderen is Arabisch de tweede taal. Tijd dus voor een taalcursus…

Ook in België wonen heel wat Arabisch sprekende mensen. De taal kan dus goed van pas komen tijdens zakelijke transacties en vakanties. De cursus  Arabisch is een goede stap om in deze taal te communiceren.

Zoals alom bekend, is Arabisch de belangrijkste taal in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Je kunt met deze taal terecht in landen als Algerije, Bahrein, Egypte, Irak, Jemen, Jordanië, Koeweit, Libanon, Libië, Marokko, Mauritanië, Oman, Palestina, Qatar, Saoedi-Arabië, Soedan, Syrië, Tunesië en de Verenigde Arabische Emiraten.

Ook buiten deze landsgrenzen spreken vele mensen Arabisch. Denk bijvoorbeeld aan minderheden in Iran, bepaalde Centraal-Aziatische landen en de Afrikaanse landen Tsjaad en Nigeria.


Voor werk en hobby
Zelfs in Brussel spreekt inmiddels een op vijf inwoners Arabisch. Daarom is er veel vraag naar mensen die deze taal beheersen.

Spreek je goed Arabisch, dan kun je bijvoorbeeld aan het werk in een ziekenhuis, bij de politie en bij andere medische of maatschappelijke instellingen.

Ook de reis- en horecasector en talloze multinationals zoeken voortdurend Arabisch sprekende collega’s.


Officiële taal: MSA
Net als veel andere talen, kent Arabisch tal van dialecten. In de cursus Arabisch leer je het moderne standaard Arabisch (MSA).

Het officiële MSA wordt gebruikt in alle formele zaken, zoals boeken, kranten, nieuwsberichten en televisie-uitzendingen. Je hebt er dus alle baat bij de officiële taal te beheersen.


Cursus Arabisch voor beginners
Arabisch is een echte wereldtaal die wordt gesproken door ruim 200 miljoen mensen in het Midden-Oosten en Noord Afrika. Je kunt met de taal terecht in de volgende landen: Algerije, Bahrein, Egypte, Irak, Jemen, Jordanië, Koeweit, Libanon, Libië, Marokko, Mauritanië, Oman, Palestina, Qatar, Saoedi-Arabië, Soedan, Syrië, Tunesië en de Verenigde Arabische Emiraten. De taal wordt ook gesproken door minderheden in Iran, bepaalde Centraal Aziatische landen en de Afrikaanse landen Tsjaad en Nigeria. Natuurlijk wordt de taal ook in Europa gesproken door de vele immigranten uit de Arabische wereld. Ook jij kunt Arabisch leren spreken!


Cursus Arabisch voor gevorderden
Je hebt de cursus Arabisch voor beginners afgerond of je basiskennis Arabisch is reeds op een redelijk niveau en je wilt meer weten. NHA biedt je dan de mogelijkheid om je talenkennis op unieke wijze verder te ontwikkelen. Met de cursus Arabisch voor gevorderden leer je je taalgebruik te verbeteren (perfectioneren). Een ander doel is het vergroten van je woordenschat, zodat geen enkel gesprek, boek of krantenartikel nog een probleem voor je is.


Cursus Arabisch voor beginners + gevorderden: combi
Als je meteen inschrijft voor de cursus "beginners + gevorderden" samen, is de totale cursusduur maar vijftien maanden. Dit komt door een "overlapping" van beide cursussen. Je spaart zo een heel bedrag uit. En met slechts drie maanden extra heb je dan bovendien de cursus voor gevorderden gevolgd. Ook jij kunt in enkele maanden de taal van je keuze spreken door het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM.

De cursus Levend Arabisch levert een prima beheersing op van de formele Arabische taal. Al vrijwel meteen kun je gebruik maken van je praktische talenkennis. Daarom is de cursus Arabisch bijzonder aan te raden voor mensen die deze taal nodig hebben om zaken te doen. Vanzelfsprekend verhoogt een ruimere talenkennis ook je vakantievreugde.


>> Meer info