Vind een opleiding

Aquarelleren - NHA

Duur: 14 mnd
Richtprijs: €197.00
Taal: Nederlands
Aanbieder: NHA

>> proefles

Wilde je altijd al mooie aquarellen maken? Dan biedt de cursus Aquarelleren je de kans om deze schildervorm te leren, zelfs als je het nooit eerder hebt gedaan. Een extra voordeel is dat aquarelleren een ontspannende hobby is die je veel voldoening geeft.

 

1001 mogelijkheden
Aquarelleren is een kunstvorm met eindeloos veel mogelijkheden. In de eerste lessen van de cursus Aquarel schilderen leg je de basis om jouw creativiteit te ontwikkelen met behulp van aquarelverf.

Eerst leer je de verschillende materialen kennen zoals:

  • aquarelverf;
  • penselen;
  • aquarelpapier en andere benodigdheden.

Daarna pas je uiteenlopende technieken toe zoals nat op droog, lijnen en vlakken, nat op nat, vloeimengingen en glacistechniek. Stap voor stap ontwikkel je de aquareltechnieken.


Inclusief starterspakket
NHA heeft een uniek en gratis starterspakket samengesteld. Daarin vind je aquarelpapier, penselen, aquarelverf, een pipet en potloden. Zo heb je direct alle materialen in huis om zelf de prachtigste aquarelwerken te maken. Een zeer plezante cursus aquarel schilderen voor beginners als ook gevorderden.


Aquarelleren is een kunstvorm die eindeloos veel mogelijkheden biedt. In de eerste lessen van de cursus aquarel schilderen leg je de basis voor de ontplooiing van jouw creativiteit met aquarelverf. Eerst word je vertrouwd gemaakt met de verschillende materialen; aquarelverf, penselen, aquarelpapier en verdere benodigdheden. Daarna pas je uiteenlopende technieken toe, zoals nat op droog, lijnen en vlakken, nat op nat, vloeimengingen en glacistechniek.


Stap voor stap wordt jouw aquareltechniek ontwikkeld. Leuke kleuroefeningen waarmee je kleuren leert verzwakken, versterken, oplichten en donkerder maken, geven jouw werk straks een eigen gezicht. Je mengt kleuren, schildert grote vlakken en al gauw begin je met schilderen van bloemen, stadsgezichten, interieur en stillevens.

Buiten bezig zijn met deze veelzijdige hobby geeft extra ontspanning en brengt je op nieuwe ideeën. Bomen, takken, landschappen, wolken, water, tuinen, mist en nevel, je legt het vast op het gevoelige aquarelpapier. En dat alles door toepassing van verrassende technieken, zoals borstelen, tamponneren, deppen, spatten, oplichten, raderen, krassen, Siberische inkt, potlood, Oost-Indische inkt, kleurpotlood en quache. Je kunt het straks alllemaal. Tenslotte wordt in de cursus aandacht besteed aan het verzorgen en inlijsten van jouw aquarelwerken.

Je kunt de mooiste exemplaren uit jouw collectie inlijsten en een mooi plaatsje in jouw huiskamer geven. Op deze manier laat je jouw omgeving meegenieten van de prachtexemplaren uit jouw collectie. Een eigengemaakte aquarel als cadeau wordt ook enorm gewaardeerd. Uiteraard is het ook zeer de moeite waard om jouw kunstwerken te bewaren in een mooie map: de pronkstukken uit jouw collectie in boekvorm: de droom van iedere kunstenaar!


Oefening baart kunst
Een veel gehoorde uitspraak die ook van toepassing is op aquarelleren. Aquarelleren is namelijk een echte doe-cursus. Veel oefenen is zeer belangrijk. Door middel van het aanleren van de juiste technieken zul je de resultaten van jouw werk zien verbeteren. Aan de hand van een prachtig geïllustreerd naslagwerk zul je bekend worden gemaakt met de verschillende aspecten van de aquarelleerkunst. Iedere les zul je versteld staan van de steeds beter wordende resultaten.


>> Meer info