Vind een opleiding

Antiek en Oude Kunst - NHA

Duur: 16 mnd
Richtprijs: €230.00
Taal: Nederlands
Aanbieder: NHA

>> proefles

Hou je van musea, oude steden en kunst- en antiekbeurzen? Dan wil je vast wat meer weten over de achtergrond van kunstvoorwerpen en gebouwen. In de cursus Antiek en Oude Kunst maak je uitgebreid kennis met deze inspirerende wereld.

Inclusief Antiek encyclopedie
Schrijf je nu in voor de cursus Antiek en oude kunst en je krijgt een schitterende encyclopedie van meer dan 300 pagina's meegeleverd!

Tijdens de cursus doorloop je alle perioden van de prehistorie tot aan het jaar 1900. Naast de machtige culturen van de Egyptenaren, Grieken en Romeinen komen ook gotiek, Renaissance, barok, neoclassicisme en jugendstil uitgebreid aan bod.


Een andere kijk op de omgeving
De cursus Antiek en Oude Kunst is vooral een praktische cursus. Dit betekent dat je alle opgedane kennis direct in de praktijk brengt.

Je maakt kennis met verschillende bouwstijlen en de geschiedenis van de architectuur.

Al snel herken je tijdens stadswandelingen welk gebouw uit welke periode stamt. Dat kan natuurlijk in België, maar ook in het buitenland, bijvoorbeeld tijdens een citytrip binnen Europa of een reis naar een verre bestemming.


Oude tijden herleven
De cursus besteedt ook aandacht aan de achtergrond van kunstwerken. Zo leer je wat de relatie is tussen denkbeelden, rituelen, gebruiken en kunstuitingen in verschillende tijdperken.

Na een tijdje plaats je moeiteloos een kunststroming in een tijdsbeeld. Kunstvoorwerpen komen echt ‘tot leven’ en krijgen een extra betekenis.


Een reis door de tijd
In deze uitgebreide en veelzijdige cursus Antiek en Oude Kunst worden alle perioden vanaf de prehistorie tot aan het jaar 1900 besproken. Je maakt een reis door vele eeuwen en culturen heen. Egyptenaren, Grieken en Romeinen maakten duizenden jaren geleden al indrukwekkende kunst en architectuur. Denk je maar eens aan de piramiden in Egypte met hun kostbare inhoud. Natuurlijk komen onder andere de gotiek, renaissance, barok, neoclassicisme en jugendstil met hun boeiende schilderkunst, architectuur en beeldhouwkunst aan de orde. Voor de antiekliefhebber worden van elke stroming de gebruiksvoorwerpen (de kunstnijverheid) onder de loep genomen, zoals Griekse vazen, Venetiaans glas en Delfts blauw.


Een andere kijk op jouw omgeving
De cursus Antiek en Oude Kunst is vooral een praktische cursus. Dit wil zeggen dat je alles wat je leert tijdens deze cursus onmiddellijk in praktijk kunt brengen! Wij laten je bijvoorbeeld kennismaken met verschillende bouwstijlen in de geschiedenis van de architectuur. Verder leer je iets over architectuur door de eeuwen heen, zoals de vroege Griekse en Romeinse stijlen, de gotiek, de renaissance en jugendstil. Al snel kun je tijdens stadswandelingen herkennen welk gebouw uit welke periode stamt. Dat kan natuurlijk in België, maar ook in het buitenland, tijdens jouw vakantie. Zo kun je zelf jouw vrienden en familie rondleiden en uitleg geven.


Oude tijden herleven
In de cursus Antiek en Oude Kunst wordt ook aandacht besteed aan de achtergrond(en) waartegen de kunstwerken ontstaan zijn. Het wordt je duidelijk wat de relatie is tussen denkbeelden, rituelen, gebruiken en kunstuitingen in verschillende tijdperken. Zo kun je na enige tijd een bepaalde stijl plaatsen in een tijdsbeeld. Kunstvoorwerpen gaan voor jou leven! Zij krijgen extra betekenis wanneer je weet hoe de mensen leefden in de tijd dat iets gemaakt werd. Je gaat niet alleen kritischer kijken, maar ook met veel meer plezier.


>> Meer info