Vind een opleiding

Alles over de hond - NHA

Duur: 15 mnd
Richtprijs: €146.00
Aanbieder: NHA

>> proefles

De hond is met voorsprong het populairste huisdier en vaak hét lichtpuntje binnen het gezin. De cursus Alles over de Hond is dan ook ideaal als je een hond wilt of al een hond hebt.


Handige, overzichtelijke cursus
Waar let je op bij de aanschaf van een hond? Welke ‘hondenpersoonlijkheid’ past het best bij jou? Welk geslacht heeft je voorkeur en wat kost een hond eigenlijk?

In de eerste lessen krijg je handige tips om je vragen snel en eenvoudig te beantwoorden. Zo ontdek je snel welke hond het best bij jou of je gezinssituatie past.


Voor nieuwe en ervaren baasjes
In de cursus is er speciale aandacht voor puppy’s. Jonge hondjes ontdekken de wereld. Door op een leuke manier met puppy’s bezig te zijn, leren de jonge dieren spelenderwijs gehoorzamen.

Ook als je al een trotse hondenbezitter bent, kan deze cursus je heel wat bijbrengen. Je leert over voeding en verzorging, loopsheid, erfelijkheid, dracht en ouderdom.


Corrigeren en belonen
Heb je een wat oudere hond of vertoont je pup ongewenst gedrag? Naast informatie over rangorde en opvoedingsproblemen bevat de cursus handige praktijkopdrachten.

Met praktijkopdrachten leer je:

  • de hond commando’s geven;
  • ongewenst gedrag corrigeren;
  • goed gedrag belonen.

In de cursus is er ook uitgebreid aandacht voor zindelijkheidstraining en leer je meer over de gezondheid van jouw hond.


Een hond lijkt op z'n baasje. Of is het andersom? In het deel "Gedrag" van onze cursus leer je hoe je naar het typische gedrag van jouw hond kunt kijken. Je zult versteld staan, als je ontdekt dat een hond meer menselijke eigenschappen heeft dan je denkt. Doordat de cursus de juiste achtergrondinformatie geeft, met een stukje geschiedenis en rassenkennis, kun je bepaalde karakteristieken van jouw huisvriend beter begrijpen. Alleen dan kun je de vele leuke kanten uit jouw hond halen en benutten. Heb je een wat oudere hond gekocht of vertoont jouw pup ondanks alle training toch nog ongewenst gedrag? Je leert in deze praktische cursus Alles over de Hond over rangorde-, socialisatie- en opvoedingsproblemen.


Training in jouw eigen omgeving
Naast interessante informatie komen er ook handige praktijkopdrachten om de hoek kijken. Je leert jouw hond gedrag op commando en hoe je gedrag moet corrigeren en belonen. Dit gaat van zindelijkheidstraining tot de nieuwe clickertraining. En dit alles op basis van speelse trainingstechnieken die je in jouw eigen vertrouwde omgeving kunt uitvoeren.


Wanneer naar de dierenarts?
Net als de mens hebben ook honden last van kwaaltjes. Onze cursus leer je de verschillende ziektebeelden herkennen en vertelt hoe je moet reageren. De meest voorkomende ziekten en afwijkingen worden hierbij besproken. Ook wordt advies gegeven wanneer je de dierenarts moet raadplegen. Behandeld worden de gewrichten, aandoeningen aan de oren, hartafwijkingen, gebitsverzorging, nier- en blaasproblemen, oogproblemen en maag- en darmproblemen. Ook een stukje E.H.B.O. ontbreekt bij deze cursus niet. Daarbij worden belangrijke vragen beantwoord als "Hoe vervoer ik een gewonde hond? Hoe behandel ik brandwonden en botbreuken? Hoe spoel ik een vervuild oog uit?" Op deze manier kun je snel en gemakkelijk de pijn van jouw huisvriend verzachten.


Na afloop van de cursus
De gemakkelijk te volgen cursus Alles over de Hond vertelt je over het leven en de opvoeding van jouw hond. Er zijn echter ook hondenliefhebbers die specifieke vervolgcursussen willen volgen met en voor hun hond. Daarom worden in de laatste les alle vervolgmogelijkheden besproken en vind je een lijst met nuttige adressen en interessante boeken. Je ziet, de cursus Alles over de Hond doet zijn naam eer aan. Met de kennis die deze cursus je biedt kun je er voor jouw hond zijn zoals jouw hond er voor jou is. Zo word je beste maatjes met deze trouwe viervoeter.


>> Meer info