Vind een opleiding

Cursus Opgeruimd wonen - Laudius

Ga je verhuizen naar een kleine woning? Ga je twee huishoudens samenvoegen? Zijn de kinderen het huis uit en wil je plek maken voor jezelf? Dan is deze cursus perfect voor jou! Je leert stap voor stap orde in jouw huis aan te brengen met behulp van een opruimdossier. Daarnaast leer je rommel in de toekomst te voorkomen zodat jij voortaan altijd opgeruimd leeft.

De cursus Opgeruimd wonen leert je stap voor stap de rommel de baas worden. De orde keert terug in het huis, en je leert hoe je kunt voorkomen dat het nog eens zo uit te hand loopt. Ook als je je zaken goed voor elkaar hebt maar door omstandigheden toch behoefte hebt aan wat extra houvast, biedt deze cursus uitkomst.

De cursus bestaat uit verschillende onderdelen:

    Oorzaken van chaos
    Je kijkt naar de verschillende manieren waarop rommel kan ontstaan: door praktische oorzaken, externe oorzaken of emotionele oorzaken.

    Misvattingen over opruimen
    Je maakt kennis met een aantal veelgehoorde misvattingen over opruimen, en leert waarom deze niet kloppen.

    Het opruimdossier
    Je leert wat een opruimdossier is en hoe je er één aanlegt voor je eigen huis.

    Overzicht krijgen
    Je denkt na over het krijgen van overzicht en hoe je kunt voorkomen dat je steeds weer naar dingen moet zoeken.

    Energievreters en tijdspaarders
    Je kijkt naar zaken die veel energie kosten, en hoe je deze om kunt zetten in tijdsbesparende gewoontes.

    Opruimtypes
    Sommige mensen zijn echte ‘opruimtypes’ en hebben geen last van rommel. Je kijkt naar dit type mensen en hun huisgenoten, en wat je van hun gewoonten kunt leren.

    Bewaren of wegdoen
    Soms is het moeilijk om een afweging te maken: wil je dit bewaren, of toch maar wegdoen? Je leert hoe je spullen sorteert en besluit wat je wilt bewaren.

    Smoezen en aanmoedigingen
    Je maakt kennis met een aantal veelgebruikte opruimsmoezen, en leert een aantal aanmoedigingen die het opruimen bevorderen.

    Consu-minderen
    Vaak ontstaat rommel doordat we te veel spullen in huis hebben. Je leert bewuster te kopen, waardoor het aantal spullen in je huis minder hard groeit.

    Opruimgewoontes
    Je leert een aantal goede gewoontes kennen die ervoor zullen zorgen dat je huis in de toekomst ook opgeruimd blijft.

    Leren opruimen
    Als je het huis deelt met een partner en/of kinderen, zullen zij ook een bijdrage moeten leveren aan het opruimen en opgeruimd houden van het huis. Je maakt kennis een aantal methoden om je kinderen en je partner te leren helpen met opruimen.

    Slechte opruimgewoonte
    Je maakt kennis met een aantal slechte opruimgewoontes, zoals zigzag opruimen, hamsteren, verplaatsen, uitstellen en stapelen.

    Spullen opruimen
    Je leert hoe je spullen op een goede manier kunt opruimen door vaste plekken voor ze aan te wijzen.

    Opruimsystemen
    Je maakt kennis met een aantal opruimsystemen die je kunt gebruiken bij het opruimen van je huis.

    Opruimplan
    Je leert een opruimplan te maken waarmee je de verschillende opruimtaken kunt plannen en verdelen, en maakt er meteen één voor je eigen huis.

    Opruimtips
    Je krijgt een aantal handige tips voor het opruimen van typische ‘rommelplekken’ zoals de garage, de provisiekast, kledingkasten, de kinderkamer, bijkeuken of zolder.

    Dierbare spullen
    Natuurlijk zijn er spullen die je niet wilt wegdoen omdat er een mooie herinnering aan zit, zoals die ene foto, een tekening van je kind, of je oude schoolrapporten. Je leert hoe je deze spullen een goede plek kunt geven.

    Post en administratie
    Je bekijkt de administratie, post en email en leert hoe je hier op een ordelijke manier mee om kunt gaan.

Probeer gratis proefles: "Opgeruimd wonen"


Doelgroep:

U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deze cursus te kunnen volgen.


Duur: 9 maanden
Totale prijs: €319
Taal: Nederlands

>> Thuiscursus Opgeruimd wonen
Laudius
Aanbieder
Laudius

Nog nooit was het volgen van een thuisstudie zo aantrekkelijk. Laudius introduceert “het nieuwe studeren”. Totale flexibiliteit, perfecte begeleiding door vriendelijke docenten en dat voor de laagste lesgelden van België: studeren mag niet duur zijn! Bent u op zoek naar de beste en voordeligste thuisstudie-aanbieder? Kies dan voor Laudius! Bij Laudius vindt u 200 thuisstudies in de meest uiteenlopende gebieden. Zo kunt u bij ons meer dan 80 verschillende taalcursussen vol..

Meer info over Laudius