Vind een opleiding

Dierenverzorging - Laudius

Doelgroep:

U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om deze cursus te kunnen volgen.


Duur: 8 maanden
Richtprijs: €139
Taal: Nederlands
Aanbieder: Laudius

>> Meer info

Dieren zijn er in vele soorten en maten en allemaal hebben ze een aparte ‘gebruiksaanwijzing’. Iedereen die overweegt om een baan in de dierenverzorging te zoeken, wordt met deze cursus uitstekend voorbereid! Ook kun je na afronding van deze zeer complete thuisstudie een weloverwogen keuze maken voor een bepaald (huis)dier en weet je wat er bij de verzorging allemaal komt kijken.

De opleiding dierenverzorging is praktisch van opzet. Niet alleen huis- en gezelschapsdieren, maar ook zoogdieren, vissen, vogels, reptielen en amfibieën komen tijdens de cursus dierenzorg aan bod. Door interessante praktijkvoorbeelden leer je hoe je de opgedane kennis direct kunt toepassen.

Wil je dierenverzorger worden, dan is deze cursus de ideale opstap. Na afronding ben je volledig thuis in het verzorgen van kleine en grote dieren. Geen wonder dat ze zich bij jou op hun gemak zullen voelen!

 

De erkende cursus dierenverzorging bestaat uit een aantal onderdelen, waarin je alles over verschillende dieren en hun verzorging leert.

    Verschillende soorten huisdieren
    Je maakt kennis met alle verschillende soorten die je als huisdier kunt houden. Natuurlijk hebben we het over honden en katten, maar ook over vogels, reptielen en vissen.

    De kinderboerderij
    Wat grotere dieren vind je op de kinderboerderij. Bijvoorbeeld geiten, schapen, kippen en varkens.

    Veehouderijen
    In veehouderijen worden grotere aantallen dieren bij elkaar gehouden, die daardoor ook een aparte verzorging vragen. Hierbij kun je denken aan koeien, geiten of schapen.

    Wildbeheer
    Ook dieren die in het wild leven worden min of meer verzorgd. Dat is de taak van wildbeheerders, bijvoorbeeld van Staatsbosbeheer.

    Insecten
    Ook insecten kun je als dier houden. Je leert over verschillende soorten insecten zoals bijen, vlinders, of spinnen, en hoe je ze kunt verzorgen.

    Vissen
    Vissen kun je kweken voor bijvoorbeeld de verkoop, of je kunt ze als hobby houden. Over beide onderwerpen leer je hoe je de vissen het beste kunt verzorgen.

    Paarden
    Het houden van paarden vraagt veel tijd en aandacht voor de verzorging. Je leert welke zorg een paard nodig heeft.

    Gedrag en training
    Elk dier heeft zijn eigen gedragingen en persoonlijkheid. Je leert gedrag bij dieren herkennen en sturen.

    Vakantie
    Hoe zit het met de dierenverzorging als je met vakantie gaat?

    Medische verzorging
    Dieren hebben af en toe wat medische aandacht nodig, bijvoorbeeld omdat ze gewond zijn geraakt, of omdat ze ziek zijn. Je maakt kennis met het werk van de dierenarts en de taak van de dierenambulance.

    Dierenorganisaties
    Verschillende organisaties houden zich bezig met dierenwelzijn, dierenverzorging of het stoppen van dierenleed. Bijvoorbeeld de dierenbescherming.

    Fokkerijen, rassen en keuringen
    Voor het houden van dieren zijn allerlei organisaties in het leven geroepen. Ze houden zich bezig met het fokken van dieren of specifieke rassen, en er worden keuringen georganiseerd voor dieren. Je leert hoe deze organisaties werken.


>> Meer info